Näin sanomalla ei saa aikaiseksi kuin pahan mielen tai ärsyyntyneen naisen.

Äitiyden ensimmäinen vuosi on rankkaa, kirjoittaa Lauren Honestly ja toteaa uusien äitien tarvitsevan kaiken tuen, mitä he voivat saada. Siksi siitä ei seuraa juuri mitään hyvää, että joku tulee ja sanoo jotain, mikä saa uuden äidin tuntemaan olonsa todella surkeaksi.

Honestly listasi viisi asiaa, joita ei tämän takia pitäisi koskaan sanoa uudelle äidille.

1. ”Näytät uupuneelta.”

Milloin tämän sanominen on ikinä soveliasta, oli kyse sitten uudesta äidistä tai ei, Honestly ihmettelee. Tätä sanotaan jatkuvasti, mutta sen kuullut harvoin tuntee mitään muuta kuin itsensä loukatuksi. Honestlyn mukaan parempi olisi vain kertoa, että uusi äiti näyttää upealta eikä lisätä siihen mitään muuta. Uusi äiti todennäköisesti kieltää näyttävänsä upealta, mutta sisimmässään hän on todella iloinen näin kuultuaan.

2. ”Ethän käytä äidinmaidonvastiketta?”

Äidinmaidonvastikkeen voi korvata monella asialla, kuten imettämisellä, tutin käyttämisellä ja ynnä muulla. Honestlyn mukaan pointti onkin siinä, että olisi parempi olla hiljaa kuin kysyä tuomitseva kysymys, koska on sitä mieltä, että uuden äidin pitäisi tehdä jotain eri tavalla. Sen sijaan kannatta sanoa, että uusi äiti pärjää hyvin lapsensa hoidossa, koska totuus on se, että äiti tekee parhaansa.

3. ”Lapseni ryömi kuuden kuukauden ikäisenä.”

Tämä on muille äideille suunnattu neuvo. Jälleen kohdan teon voi korvata muullakin asialla, kuten ”lapseni käveli sen ja sen ikäisenä” tai ”lapseni puhui sen ja sen ikäisenä”. Jos uusi äiti on kertonut huolistaan lapsensa suhteen, ei se ole silloin hetki toiselle äidille alkaa kehuskella oman lapsensa kehityksellä. Sen sijaan kannattaa muistuttaa, että jokainen lapsi kehittyy omaa tahtiaan.

4. ”Lapsi ei koskaan jotainjotain, jos sinä jotainjotain.”

Uuden äidin pelottelu on ilkeää, tyhmää ja valheellista. Honestlyn mukaan parempi olisikin kertoa, että jokainen perhe tekee asiat omalla tavallaan ja jos jokin toimii uuden äidin perheessä, mikäs siinä.

5. ”En tiennyt, että odotat jo toista lasta!”

Jos uusi äiti ei ole juuri kertonut olevansa jälleen raskaana, on todellakin parempi jättää tämä sanomatta, sillä siitä ei seuraa mitään hyvää. Sillä ei ole väliä, onko nainen synnyttänyt samana päivänä vai vuosi sitten, koska ikinä ei pidä olettaa, että toinen lapsi olisi tulossa. Joskus on parempi olla hiljaa ja tämä on Honestlyn mukaan yksi niistä hetkistä.

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia