Samalla kun laitat vaatekaappiasi syksyiseen kuntoon, voit tehdä samaa kodillesi.

Syksy on kuvastoltaan monipuolinen, kaunis ja kenties kaikista vuodenajoista inspiroivin, kun on kyse syyshengen tuomisesta esiin kodissasi. Sen sijaan, että joutuisit kaikkien vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien tulvan vietäväksi, koeta keskittyä yhteen ideaan ja rakentaa siitä eteenpäin.

Alla on neljä ideaa, joita voit käyttää lähtöpisteenä antamaan kodillesi syksyistä ilmettä.

1. Ajattele värejä

Syksy on sadonkorjuun aikaa ja sillä on yhteys maahan ja luontoon, joten ota käyttöön maanläheisiä sävyjä sisustuksessa. Ruskeat, harmaat ja oranssihtavat punaisen sävyt toimivat hyvänä pohjana syksyn väripaletille. Käytä kirkkaampia sävyjä tuomaan värikkyyttä ja kontrastia. Voit ottaa näitä värejä osaksi missä tahansa verhoista lautasliinoihin. Jos kehittelet etukäteen tietyn väriteeman, se auttaa luomaan yhtenäisyyttä asuntoosi.

2. Tuoksuta

Syksyyn liittyy myös omia tuoksuja kurpitsamausteesta kaneliin. Syksyinen tuoksu kodissa tuo sinne sadonkorjuun tunnelmaa, joka jättää kotoisan olon. Harkitse esimerkiksi jonkin syksyisen tuoksun omaavien kynttilöiden käyttö kodin hajustamiseen tai koristele kotiasi kävyillä, jotka olet hajustanut kanelilla.

3. Omenoita esille

Omenat kuuluvat syksyyn ja niiden väritys on täydellinen syksyistä sisustusta ajatellen. Voit käyttää niitä lähtökohtana punaisen, oranssin, vaaleanpunaisen ja vihreän lisäämiselle kotisi sisustuksessa. Omenoilla on myös se etu muihin sisustuselementteihin verrattuna, että niitä voi syödä. Huonetta voi piristää korillisella omenoita, jotka ovat sitten helposti saatavilla naposteltavaksi.

4. Viilennä ja lämmittele

Ilman viiletessä kodista saa ihanan raikkaan, kun pitää tuuletusikkunaa raollaan. Lopulta kuitenkin voi tulla vilpoinen, minkä takia olohuoneeseen kannattaa laittaa esille syksyisesti kuvioituja vilttejä, joiden avulla voit lämmitellä. Näin voit nauttia raikkaasta ilmasta hieman kauemmin ilman, että olet koko ajan viluissasi ja sulkea ikkunan vasta, kun se on mielestäsi ihan välttämätöntä.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia