Valtaosa naisista huolehtii kauneudestaan ja hyvinvoinnistaan pääosin oikeaoppisesti.

Kokonaisuuteen saattaa silti lipsahtaa muutamia huonohkoja tapoja, jotka kannattaa viimeistään nyt kitkeä pois!

1. Meikkisiveltimien pesemättä jättäminen.

Kaikki naiset syyllistyvät tähän joskus. Jopa ammattilaismeikkaajat myöntävät, että meikkisiveltimien pesu on heidän mielestään epämieluista, vaikkakin pakollista. Jos sinua eivät huoleta likaisten meikkisiveltimien aiheuttamat epäpuhtaudet, muista, että sotkuisilla siveltimillä ei saa yhtä hyvää ja siistiä lopputulosta kuin puhtailla.

2. Aurinkopuuterin levittäminen koko kasvojen alueelle.

Jos haluat luoda illuusion päivettyneestä ihosta, käytä itseruskettavaa. Valkoinen hiusrajasi ja kaulasi paljastavat yrityksesi, jos tavoittelet rusketusta aurinkopuuterin avulla. Sipaise koko kasvojen värjäämisen sijaan vaaleaa aurinkopuuteria nenänvarteen, poskipäille, leukaan ja otsalle kauneimman vaikutelman luomiseksi.

3. Meikkivoidesävyn testaaminen kämmenselkään.

Miksi kukaan luulee, että kasvojen ja kämmenen iho on täysin samansävyinen? Silti kaikki testaavat ainakin joskus meikkivoidetta kämmenselkäänsä. Parhaiten kasvoillesi sopivan sävyn löydät testaamalla meikkivoidetta – yllätys yllätys – kasvoihisi. Hyvä kohta on esimerkiksi leukalinja.

4. Nukkuminen meikit kasvoilla.

Kaikki tietävät tämän olevan pahasta. Finnit eivät ole laiskan ihonpuhdistajan ainut huolenaihe. Meikit kasvoilla nukkuminen nopeuttaa ihon vanhenemista, sillä meikki asettuu ihohuokosiin venyttäen niitä, mikä on pysyvää.

5. Peitevoiteen levittäminen väärin.

Vaikka mustat silmänaluset voi olla loogista peittää puolikuun muotoisilla sipaisuilla silmien alle, luonnollisimman lopputuloksen saat, kun levität peitevoidetta kärjellään seisovan kolmion muotoon silmien alle. Tämä kirkastaa katsetta.

6. Huultenrajauskynän levittäminen ainoastaan huulten reunoille.

Jos et tavoittele 90-luvun tyyliä, älä tee näin. Vaikka laittaisitkin huuliisi punaa, se lähtee pois ajan myötä ja paljastaa rajatut huulet. Sen sijaan huultenrajauskynää kannattaa levittää koko huulten alueelle kestävän ja hyvännäköisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

7. Vedenkestävän ripsivärin jokapäiväinen käyttö.

Ellet ole joko hyvin hikoilevainen yksilö tai päivittäin altaassa viihtyvä uimari, ei vedenkestävää ripsiväriä ole syytä ottaa päivittäiseen käyttöön. Vedenkestävän ripsivärin koostumus kuivattaa ripsiä. Lisäksi se on hankalampaa poistaa, ja puhdistaessasi silmiä tulet todennäköisesti hanganneeksi niitä, jolloin ripsiäkin lähtee enemmän.

8. Aluslakan unohtaminen.

Ihmetteletkö, miksi kotimanikyyrisi ei kestä siistinä muutamaa päivää pidempään? Värillisen kynsilakan alle laitettu aluslakka saa kynsilakan tarttumaan paremmin ja tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kiiltävämmän.

9. Vääränlaisen poskipunan käyttö.

Jos poskipunasi näyttää kasvoilla epäluonnolliselta, on syytä vaihtaa voidemainen puna puuterimaiseen tai toisinpäin. Puuterimainen puna kestää kauemmin, voidemainen taas luo luonnollisemman lopputuloksen. Jälkeen vaikuttaa kuitenkin myös ihotyyppi ja vuodenaika. Rasvaisella iholla voidemainen puna valuu nopeasti pois, kuivalla iholla puuterimainen koostumus korostaa ryppyjä ja kuivaa ihoa.

10. Liian meikkivoiteen käyttäminen.

Jos et yritä peittää ihon epätasaista väriä tai epäpuhtauksia, meikkivoidetta ei ole kannata levittää koko kasvoille. Liian runsas meikkivoidemäärä voi luoda maskimaisen vaikutelman. Levitä meikkivoidetta ongelmallisille alueille, kuten otsaan tai T-alueelle, nenänpieliin ja silmien alle ja anna muun osan kasvoista levätä ja hehkua luonnollisena.

11. Pohjustuksen unohtaminen glitter-luomivärin alta.

Valuvatko glitter-luomivärit ympäri kasvoja? Kimaltelevan luomivärin alle kannattaa aina levittää pohjustus. Hyvä kikka on upottaa sivellin silmien punaisuutta ehkäisevään silmätippapulloon, pyörittää sivellintä luomivärissä ja levittää väri sitten haluttuun paikkaan. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta kimalle tarttuu tämänkaltaiseen pohjustukseen hyvin. Jos kimallusta karkaa ei-toivottuihin kohtiin, se tarttuu hyvin pieneen teipinpalaseen.

12. Peitevoiteen jättäminen kiinnittämättä.

Pohjustusvoiteesta huolimatta peitevoide ei pysy kasvoilla ilman puuteria kovinkaan hyvin ja saattaa päivän mittaan hävitä paljastaen juuri ne kohdat, joita yritit sillä peittää. Peitevoiteen päälle kannattaa aina laittaa ainakin hento kerros läpikuultavaa puuteria.

13. Ripsentaivuttimien käyttäminen ripsivärin levityksen jälkeen.

Iso virhe! Taivutus tuhoaa kauniisti levitetyn ripsivärijäljen ja pahimmassa tapauksessa tahmeat ripset tarraavat taivuttimiin ja repeytyvät irti.

14. Poskipunan levittäminen väärin.

Vältä pelle-lookia ja levitä poskipuna oikeaoppisesti. Hymyile ja levitä poskipunaa poskiluulta pitkin poskipäitä, kohti ohimoita. Varmista, että puna häivyttyy hyvin.

15. Kynsilakanpoistoaineen käyttäminen vanhojen kynsilakkojen ohentamiseen.

Tämä on oikea tihutyö kynsilakalle ja syy siihen, miksi jotkut manikyyrit eivät tunnu kestävän hyvinä. Kynsilakanpoistoaineen tarkoitus on hajottaa kynsilakkaa, mistä johtuen se ei kuulu kynsilakkapulloon. Käytä vanhojen lakkojen koostumuksen parantamiseen tähän nimenomaiseen tarkoitukseen tehtyä ainetta, kynsilakan ohentajaa.

16. Meikin levitys vääränlaisessa valaistuksessa.

Parveke voi tuntua hullulta paikalta meikkkaamiseen, mutta luonnonvalo on ylivoimaisesti paras meikkausvalo. Ikkunan ääressä meikatessasi yritä aina asettua niin, että luonnonvalo tulee kasvojasi kohden oikeasta suunnasta. Hyvä sääntö on meikata sellaisessa valaistuksessa, jossa aikoo meikit kasvoilla oleskella.

17. Meikkien säilyttäminen liian kauan.

Heitä vanhat meikit surutta menemään. Meikkituotteetkin vanhentuvat ja ne säilyvät hyvinä tuotteesta riippuen muutamasta kuukaudesta alle kahteen vuoteen.

18. Vääränsävyisen peitevoiteen käyttäminen.

Vaaleamman peitevoiteen käyttäminen voi tuntua järkeenkäyvältä, mutta oikeasti peitevoide kannattaa valita meikkivoiteen sävyn mukaan tasaisimman ja parhaimmalta näyttävän meikkipohjan tekemiseksi. Molempien tulisi vastata ihosi oikeaa sävyä.

19. Ripsiväriharjan pumppaaminen lähes tyhjässä ripsiväriputkilossa.

Tämä ei auta saamaan ripsivärin viimeisiä rippeitä harjasosaan, vaan pumppaa ilmaa putkiloon, joka kuivattaa loputkin aineesta. Jos onnistut samaan putkilosta jotain, sitä voi olla vaikea levittää tasaisesti ja kauniisti. Tässä vaiheessa on yksinkertaisesti parempi ostaa uusi ripsiväri.

20. Vääränlaisen pohjustusvoiteen käyttäminen.

Jos käytät vesipohjaista meikkivoidetta (katso ainesosaluettelo!), älä käytä sen kanssa silikonipohjaista meikinpohjustusvoidetta. Meikkivoidetta voi olla hyvin vaikea saada levittymään tasaisesti. Käytä vesipohjaista pohjustusvoidetta vesipohjaisen meikkivoiteen kanssa, ja silikonipohjaista pohjustusvoidetta silikonipohjaisen meikkivoiteen kanssa.

Lähde: Popsugar