Joskus voi herätä aamulla tunteeseen, että kärsii krapulasta, vaikka ei ole juonut edellisenä iltana tippaakaan alkoholia.

On monta asiaa, jotka tekevät olon yhtä pahaksi kuin liika alkoholin juominen. Osan niistä voi estää helposti. Krapulaoireita on toki monenlaisia, mutta osaa niistä voi todellakin kokea ilman alkoholia. Tässä alla on kolmetoista syytä krapulaiseen oloon, joita tulee ilman alkoholin juomista.

1. Nestehukka

Nestehukka voi aiheuttaa krapulan kaltaisia ​​oireita, kuten päänsärkyä ja väsymystä. Tuon ongelman korjaa kuitenkin nopeasti, kun huolehtii että juo tarpeeksi vettä.

2. Liian paljon kofeiinia

Jos kahvia juo liikaa, voi jopa tuntea samanlaista ahdistusta kuin krapulassa.

3. Kofeiinin vieroitusoireet

Kofeiinista voi tulla jopa vieroitusoireita, jos ei esimerkiksi saakaan päivän kahviannosta, kuten yleensä. Jos päättää lopettaa kahvinjuonnin kokonaan, pitää varautua vieroitusoireisiin. Ne alkavat yleensä 12–24 tunnin kuluttua viimeisestä kupista ja ovat huipussaan 20–51 tunnin kohdalla ja voivat kestää jopa 2–9 päivää.

4. Mahataudit

Toki myös mahataudit voivat olla yhtenä syynä krapulaiseen oloon.

5. Muut tartuntataudit

Myös monet muut tarttuvat taudit voivat aiheuttaa krapulan kaltaisia oireita.

6. Elektrolyyttitasapainohäiriöt

Jos kärsii elektrolyyttitasapainon epätasapainosta, joka johtuu raskaasta harjoittelusta tai runsaasta hikoilusta kuumana päivänä, se voi jäljitellä oireita, joita saattaa kokea juomisen jälkeisenä aamuna. Kaikki muutokset tärkeissä elektrolyyteissä voivat vaikuttaa henkiseen ja fyysiseen tilaan, erityisesti natrium- ja kaliumtasojen muuttuessa. Siksi urheillessa kannattaa pitää huolta nestetasapainosta ja jos tunne jatkuu voi kysyä lääkäriltä vitamiini- ja kivennäisainetasojen tarkistamista.

7. Unilääkkeet

Tietyt unilääkkeet voivat aiheuttaa rauhattoman olon tai päänsärkyä seuraavana päivänä, kun on ottanut lääkkeitä.

8. Antihistamiinit

Monissa lääkkeissä voi olla sivuvaikutuksia, kuten myös antihistamiineissa. Ne voivat aiheuttaa päänsärkyä, huimausta, näön hämärtymistä, suun kuivumista ja jopa pahoinvointia tai oksentelua. Eikö kuulostakin ihan krapulalta?

9. Unenpuute

Jos ei saa nukuttua kunnolla, voi se aiheuttaa monenlaisia samankaltaisia oireita kuin krapula.

10. Anemia

Krapula aiheuttaa usein väsyneen olon. Niin tekee myös anemia.

11. Migreeni

Krapulassa koetaan usein päänsärkyä. Siksi migreenikin voi tuntua samalta kuin krapula.

12. Raskaus

Raskaus voi aiheuttaa monia samankaltaisia oireita kuin krapula. Sellaisia ovat esimerkiksi pahoinvointi ja väsymys.

13. Maksa- tai munuaisongelmat

Jos herää usein tunteeseen, että on krapula ilman alkoholia, voi jossakin elimessä olla vikaa. Se voi tarkoittaa vikaa esimerkiksi maksassa tai munuaisissa.

Lähde: Bustle