Junamatkailu on kiehtova, ekologinen ja usein edullinen tapa matkustaa maailmalla. Euroopan kattava junaverkosto on täynnä lukemattomia mahdollisuuksia.

Jos olet suunnitellut reilausmatkan toteuttamista Euroopassa, kannattaa harkita näitä kohteita:

1. Antwerp, Belgia

Pohjois-Belgiassa, lähes Hollannin rajalla sijaitseva kaupunki on vesistön kehystämä. Zurenborgin alueella on viehättäviä Art Nouveau-tyylisiä rakennuksia.

2. York, Iso-Britannia

Myös teekaupoistaan tunnettu York on yksi Englannin mahtavimpia historiallisia kaupunkeja. Upeimpia nähtävyyksiä on muun muassa goottilainen katedraali.

3. Lissabon, Portugali

Portugalin viettelevä pääkaupunki on hyvä osoitus siitä, ettei tasainen maasto ole aina paras paikka kaupungin perustamiselle. Tagus-joen pohjoiselle penkereelle, seitsemän kukkulan ylle rakennettu kaupunki jyrkkine mukulakivikatuineen on loistava kohde. Bairro Alton alueen yöelämä on yksi Euroopan vilkkaimpia.

4. Zurich, Sveitsi

Kauniin Zurich-järven pohjoiskärjessä sijaitseva Sveitsin suurin kaupunki on suotta Euroopan aliarvostetuimpia kohteita. Esimerkiksi Kunsthaus Zurich on tutustumisen arvoinen taidemuseo.

5. Rotterdam, Hollanti

Kaupunki, joka jää usein Amsterdamin varjoon, on nuorekas yliopistokaupunki. 139 metriin ulottuva Erasmusbrugin silta on taattu kuvauskohde tässä maan suurimmassa satamakaupungissa, joka tosin on muutakin kuin telakoita ja laitureita.

6. Ljubljana, Slovenia

Euroopan pienin pääkaupunki sijaitsee joen varrella ja on täynnä kauniita rakennuksia, suloisia kahviloita ja oransseja kattoja. Kaupungin isoin puistoalue Tivoli City Park on hyvä kohde taiteen ja suihkulähteiden ihailulle.

7. Bologna, Italia

Pohjois-Italian jalokivi, jossa sijaitsee muun muassa maailman vanhin yliopisto. Valtava basilikakirkko on kaupungin upeimpia nähtävyyksiä. 132 metriä leveää ja 66 metriä pitkää jättiläistä rakennettiin kuusi vuosisataa.

8. Heidelberg, Saksa

Joen penkereillä sijaitseva pieni, kuvauksellinen kaupunki, jolla on barokkiaikaa henkivä keskusta. Tunnetuin nähtävyys, Heidelbergin linna, on kahdesti saanut tuta salamaniskun.

9. Porto, Portugali

Viinin mukaan nimetty, niin ikään joen penkereellä jyrkkänä kohoava kaupunki on yksi maan upeimpia kaupunkeja. Aivan Portoa vastapäätä, joen toisella penkereellä sijaitsee itseasiassa toinen kaupunki, Vila Nova de Gaia, johon pääsee kävellen vaivattomasti kaupunkeja yhdistävän metallikaarisillan halki.

10. Zagreb, Kroatia

Kroatian pääkaupunki jää usein rannikkokaupunki Dubrovnikin varjoon, mutta myös Zagrebista löytyy kaunista arkkitehtuuria, aukioita, kahviloita, kirkkoja ja teattereita. Nykyajan taidetta esittelevässä hulppeassa taidemuseossa voit käydä katsomassa kroatialaisten nykytaiteilijoiden näyttelyitä.

11. Valencia, Espanja

Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki on täynnä hyvää ruokaa ja kulttuuria. Kaunis, historiallinen keskusta ja henkeäsalpaava tiede- ja taidekaupunki Ciudad de las Artes y las Ciencias oopperataloineen, planetaarioineen ja akvaarioineen ovat Välimeren rannalla sijaitsevan Valencian parhaimpia kohteita.

12. Thessaloniki, Kreikka

Merenrannalla sijaitsevan Kreikan toisiksi suurimman kaupungin taustalla kokoaa Olympus-vuori. Rannan Nikis Avenuen varrella on paljon kahviloita ja baareja. Avenuen kruununa on Bysantin valtakunnan aikainen Valkoinen Torni.

13. Graz, Itävalta

Itävallan toisiksi suurimmassa kaupungissa voit aistia välimerellistä tunnelmaa. Aukioiden ja kahviloiden täyttämän joenvarsikaupungin jännimpiä nähtävyyksiä on modernin taiteen museo Kunsthaus Graz.

Lähde: Telegraph