Märistä sukista kuumiin juomiin, nämä asiat ovat edessä joka syksy.

Syksyyn liittyy niin positiivisia kuin negatiivisia asioita, jotka tapahtuvat joka vuosi – ja yleensä vain syksyisin. Alla on 12 sellaista asiaa.

1. Kylmyys

Saat jälleen kaivaa sukkahousut kaappien kätköistä, kun +20 asteen lämmöt jäävät taakse. Toisaalta, nyt et koe paineita lähteä milloin grillibileisiin, milloin piknikille kavereiden kanssa, vaikka ei yhtään huvittaisi sen takia, ”koska sitä kesäisin kuuluu tehdä”.

2. Sade

Harmaa keli voi tympäistä, mutta se ei harmita läheskään niin paljon ja pilaa päivääsi kuin kesäpäivien vietto sisällä sadekelin takia. Syksyisessä sateessa on myös oma tunnelmansa.

3. Märät sukat

Koska ulkona on märkää, on jaloissakin helposti märät sukat, jos et varaudu sopivilla jalkineilla. Kaiken kruunaa ne hetket, kun sade yllättää, et päässyt varutumaan ja joudut olemaan liikenteessä märin sukin.

4. Flunssa

Vaikka kuinka koettaisit, ei syysflunssalta välty sitten millään.

5. Kuumat juomat

Kuumat juomat tuovat lohtua viileiden ilmojen keskellä. Ne voivat helpottaa niin flunssaista oloa kuin sopivat hyvin tunnelmointiin syksyn pimeinä iltoina kynttilöitä poltellessa.

6. Paino nousee

Monet tuntevat paineita ”rantakunnossa” olemisesta, mutta syksyn tullen ne voi unohtaa. Siksi moni alkaakin herkutella enemmän, kun vaatteiden peittävyys lisääntyy ja ne kuumat juomatkin ovat niin houkuttelevia.

7. Hyvästit höylälle

Kun ulkona ei enää tarkene liikkua ilman sukkahousuja, jää monilla jalkakarvojen höyläys vähemmälle.

8. Halloween

Halloween antaa niin lapsille kuin aikuisille mahdollisuuden pukeutua mitä erikoisemmilla tavoilla eikä kukaan kummastele.

9. Taistelu talvitakin kanssa

Jos tarvitset uuden talvitakin, on syksyisin edessä painiskelu sen ostamisen kanssa. Ostaako heti ensimmäinen, johon tykästyy vaiko odottaa, että valikoimat kasvavat? Vai odottaisiko alennusmyyntejä, kas siinäpä syksyinen pulma!

10. Vaatteet ovat parempia

Vaatteet ovat lämpimämpiä ja väljempiä, joten niihin on huomattavasti mukavampi pukeutua kuin kesähepeneisiin. Saat myös kaivaa esiin kaikki ihanat kaulaliinat, lapaset, pipot ynnä muut asusteet.

11. TV-ohjelmat palaavat tauoilta

Niin kotimaiset kuin ulkomaiset suosikit palaavat kesätauoiltaan ja uudet kaudet alkavat, joten televisiosta tulee jälleen parempaa katsottavaa.

12. Luonto näyttää kauniilta

Luonto muuttaa väriään ja varsinkin syksyisen auringon paistaessa ruska-aika on todella kauniin näköistä toisin kuin esimerkiksi keväinen loskakeli. Iltaisin voi myös ihastella tähtiä, kun aurinkokin painuu mailleen aina vain aiemmin.

Lähde: Metro