Iän myötä oppii paljon erilaisia taitoja ja tietoa karttuu.

Sama pätee myös meikkaamiseen, jossa voi ajan (ja iän) mittaan kehittyvä aina vain taitavammaksi. Tämän jatkuvan oppimisen hengessä Pure Wow päätti selvittää, onko olemassa jonkinlaisia meikkitaitoja, jotka olisi hyvä olla oppinut viimeistään nelikymppiseksi tullessaan.

Neuvojen ja vinkkien toivossa Pure Wow kääntyi neljän meikkitaiteilijan puoleen, ketkä tekevät töitä julkkisten kanssa. Kaikki neljä painottivat aluksi ihonhoidon tärkeyttä.

”Jos ihosi näyttää hyvältä, näyttää meikkisi entistä paremmalta”, muun mussa Kaley Cuocon ja Rashida Jonesin kanssa työskentelevä Jamie Greenberg totesi.

”Nelikymppisenä ja sitä vanhempana meikkaamisen avainasemassa on kosteutus. Ihon kosteuttaminen ennen meikin laittoa antaa nuorekkaamman ja täyteläisemmän vaikutelman”, Jane Iredalella kouluttajana toimiva kansallinen meikkitaiteilija Nechelle Turner sanoi.

Kun ihonhoito on hanskassa, on meikin vuoro. Lue alta, millaisia neuvoja meikkitaiteilijat antoivat.

Tunne pohjasävysi

Los Angelesissa toimiva meikkitaiteilija Monika Blunder muistuttaa, että oikean meikkivoiteen valinnassa kaikki kaikessa on se, että tietää oman luonnollisen pohjasävyn.

”Jos saat selville, oletko viileä, lämmin vai neutraali, helpottaa se ihon totteiden valitsemista”, hän kertoi.

Näin voit selvittää oman pohjasävysi:

  • Seuraa, miten reagoit aurinkoon. Jos rusketut helposti, on sinulla lämpimiä pohjasävyä. Jos palat helposti, on sinulla viileitä pohjasävyjä. Jos taas palat hieman ennen kuin alat asteittain ruskettua, on sinulla neutraalit pohjasävyt.
  • Tutki korojasi. Hehkutko kullan kanssa? Sinulla on lämpimiä pohjasävyjä. Säihkytkö hopeakoruissa? Sinulla on viileitä pohjasävyjä. Jos näytät hyvältä molemmissa, sinulla on neutraalit pohjasävyt.

Opettele värit, jotka sopivat luonnolliselle värityksellesi

Blunderin mukaan kun tiedät pohjasävysi, voit katsoa väriympyrää ja määritellä, mitkä värit sopivat pohjasävyysi.

”Lämpimät pohjasävyt näyttävät hyvältä kullan, punaisten, keltaisten ja lämpimien sävyjen kanssa. Viileät pohjasävyt näyttävät hyvältä hopean, jäisten sinisten, violettien ja pinkkien kanssa ja neutraalit pohjasävyt sopivat yleensä kaiken kanssa, vaikka yleensä rakastankin ruusukultaa ja malvaa neutraalin pohjasävyn omaavilla”, Blunder kertoi Pure Wow’lle.

”Voit myös sopeuttaa silmiesi ja hiustesi väriin”, hän lisää.

Valmistele aina ihosi

Tätä on syytä korostaa: ihonhoito aina ennen meikkiä. Catrice Cosmeticsin julkkisten meikkitaiteilija Robert Sesnek mielellään valmistelee asiakkaansa ihon käyttäen kosteusvoidetta, silmänympärysvoidetta ja primeria, koska se näkyvästä täyttää kaikki juonteet ja antaa meikille kestävyyttä.

Primeria laittaessa Sesnek suosittelee lisäämään sitä hieman alueille, joissa ihohuokoset vaikuttavat suuremmilta, eli yleensä poskissa tai leuassa.

Älä liioittele meikkivoiteen kanssa

”On mullistavaa, kun opit tekemään nopean, mutta tehokkaan meikkipohjan. Jos opit tekemään sen oikein, näytät luonnostaan virheettömältä”, Blunder sanoi.

Blunder käyttää mielellään voidemaisia tuotteita, koska ne ovat niin monikäyttöisiä. Niistä saa iholla niin läpikuultavia kuin peittäviä, mutta iho näyttää silti luonnostaan säihkyvältä. Kun alat tehdä meikkipohjaa, aloita kasvojen keskeltä ja häivytä ulospäin saadaksesi luonnollisemman lopputuloksen.

”Tykkään käyttää meikkisivellintä, jolla kevyesti levitän meikkivoiteen iholle ennen kuin kostealla meikkisienelle pehmennän reunoja kasvojen reunoilla”, Sesnek sanoi.

Unohda puuteri tai käytä sitä säästeliäästi

Pure Wow’n mukaan kaikki neljä meikkitaiteilijaa olivat sitä mieltä, että puuterin voi jättää väliin tai käyttää sitä strategisesti nuorekkaan hipiän säilyttämiseksi. Sesnek neuvoi käyttämään puuteria vain ”hot spotseilla”, kuten vain T-alueella, ellei ihosi ole todella rasvainen. Jos käytät puuteria, tarkista ettei siinä ole talkkia ainesosien joukossa.

”Talkki imee itseensä kosteutta ja voi saada ihon näyttämään tasaiselta”, Turner selitti.

Tasapainota piirteitäsi

Greenbergin mukaan jos käytät rohkeaa, räväkkää huulimeikkiä, älä tee silmämeikistä niin näyttävää ja sama päinvastoin.

Tee simppeli silmämeikki

Turnerin mukaan vahvat rajat voivat antaa raskaan ilmeen silmille, kun taas pehmeämpi raja antaa avoimemman ja nuorekkaamman ilmeen. Sesnek suosittelee käyttämään nestemäistä tai voidemaista luomiväriä, jolla tekee simppelin värin luomille.

”Kun tulemme 40 vuoden ikään, alkaa iho silmien ympärillä menettää elastisuuttaan, mikä voi tehdä meikin teosta hieman haastavampaa”, Sesnek lisäsi.

Tämän takia pehmeät tuotteet levittyvät helpommin ja epätodennäköisemmin asettuvat juonteisiin kuluessaan.

Huolla ripsesi

”Iän myötä ripsistä ja kulmista tulee ohuemmat ja herkemmät, minkä takia suosittelen käyttämään hoitavaa hoitoa säännöllisesti”, Turner neuvoi.

Erityisiin tilaisuuksiin Greenberg laittaa mieluummin yksittäisiä irtoripsiä kokonaisen rivin sijaan, koska niillä tekee selvän eron ja avaa silmiä, mutta ei kuormita toisin kuin kokorivin irtoripset.

Älä unohda poskipunaa

Sesnekin mukaan poskipuna tuo kaiken yhteen ja tekee vaikutuksen etenkin iän myötä.

”Tykkään laittaa sitä korkealle poskipäille kohottamaan kasvoja ja tuomaan ulottuvuutta”, hän vinkkasi.

”Joskus häivytän hieman poskipunaa luomivakoon tuomaan koko meikin yhteen”, Sesnek jatkoi.

Muotoile huulet täyteläisemmäksi

Turnerin mukaan monilla nelikymppisillä ja sitä vanhemmilla naisilla on yhtenä huolena ohenevat huulet.

”Luodakseen vaikutelman täyteläisemmistä huulista ilman ylipiirrettyä ilmettä suosittelen käyttämään neutraalin sävyistä rajauskynää korostamaan muotoa ennen kuin laittaa huulipunaa”, hän neuvoi.

Sesnek suosittelee myös käyttämään kosteuttavia tuotteita mattaversioiden sijaan.

Lähde: Pure Wow