Näin voit saada päiväsi alkamaan paremmin.

Aamut antavat usein osviittaa siitä, minkälainen päivä on itselle tulossa – ollaanko hyvällä päällä vai onko enemmän kiukutuspäivä. Terveellinen ja onnellinen aamurutiini voi kuitenkin auttaa heräämään päivään paremmin ja välttymään siltä, ettei nouse ylös niin sanotusti väärällä jalalla.

Alla on 10 parasta asiaa, mitä tehdä aamuisin.

1. Nouse ylös, kun kello soi

Älä torkuta. Vaikka muutamat lisätorkahdukset ja -minuutit silmiä pitäen kiinni voivat kuulostaa kivalta ajatukselta, otat torkuttamalla riskin oman sisäisen kellosi sekoittamisesta ja valmistat itseäsi pahempaan väsyromahdukseen myöhemmin päivän aikana.

2. Anna puhelimesi olla rauhassa ainakin 30 minuuttia

Rajoita näyttöaikaasi niin paljon kuin pystyt herättyäsi – se on hyvä tapa välttyä olemasta teknologian orja koko ajan.

3. Petaa sänkysi

Sen lisäksi, että se voi antaa sinulle paremman tuntemuksen hyvinvoinnista, nukut myös paljon paremmin myöhemmin.

4. Juo laillinen kylmää vettä

Se todella virkistää sinua. Saatat myös olla todella nestehukkainen nukuttuasi 7-9 tuntia. Kahvi voi auttaa myös ja siinä on myös mielialaasi kohentavia antioksidanttej.

5. Laita aurinkorasvaa

Vaikka et olisi rannalle menossakaan, on tämä hyvä toimenpide aamuun. Jo kosteusvoide, jossa on mukana suojakerroin, riittää.

6. Laita silmänympärysvoidetta

Silmiä ympäröivä iho on erityisen herkkä, joten valitse voidetta, jossa on retinolia ja hyaluronihappoa, mikä kosteuttaa ihoa ja pitää sen sileänä.

7. Syö aamupala

Sitä ei turhaan kutsuta yhdeksi päivän tärkeimmistä aterioista. Se käynnistää aineenvaihduntasi ja auttaa sinua välttymään napostelulta myöhemmin. Jos sinulla ei ole aamulla paljon aikaa, jo pikainen aamupala – kuten siivu täysjyväleipää ja keitetty kananmuna – antaa hyötyä sinulle loppupäivää varten.

8. Aseta itsellesi tavoite

Kokeile kirjoittaa päiväkirjaasi/kalenteriisi jotain tai huuda ääneen positiivinen mantra. Se antaa sinulle suuntaa tulevan päivän ajalle.

9. Käytä koira lenkillä

Jos sinulla on koira, käytä se aamulla lenkillä, niin heräät paremmin ja aineenvaihdunta vilkastuu, mikä auttaa sinua päivän varrella. Sen lisäksi altistuminen aamun valolle muun muassa antaa sinulle energiaa ja auttaa sinua pysymään painossasi. Jos sinulla ei ole lemmikkiä lenkitettäväksi, pyydä kumppanisi tai ystäväsi pikaiselle ulkoilukierrokselle.

10. Suukota heipat kumppanillesi

Kiitollisuuden osoittaminen voi auttaa pareja tuntemaan enemmän onnellisuutta ja olemaan rakastuneempia. Jos kumppania ei ole, mutta sinulla on esimerkiksi lemmikki, voit halia sitä ennen kuin lähdet kotoa töihin/opiskelemaan.

Lähde: Good Housekeeping