Voit tehdä valinnan, että hymyilet enemmän.

Vaikka olisit noussut väärällä jalalla sängystä tai työmatkasi ei olisi sujunut aivan putkeen, voit valita, että nautit elämän pienistä asioista ja hymyilet enemmän. Tässä tulevat kymmenen hyvää syytä, miksi sinun tulisi väläyttää hammasrivistöäsi useammin, vaikka sinusta ei siltä aina tuntuisikaan – hymyilemisellä on nimittäin lukuisia hyviä vaikutuksia.

1. Hymyilemisellä on vaikutus olotilaasi

Tutkimukset ovat osoittaneet, että hymyillessä kasvon lihakset vahvistavat positiivisia tuntemuksia. Osa tutkijoista jopa väittää se, että yrität hymyillä väkisin, voi vaikuttaa hyvällä tavalla tuntemuksiisi.

2. Hymyily on tarttuvaa

Oletko huomannut, että ystäväsi tai kollegasi hymy tarttuu myös sinuun? Tämä toimii tietysti myös toisinpäin, joten on kannattavaa hymyillä muiden seurassa; kun sinä hymyilet, myös muut hymyilevät. Ilmiölle ei ole tieteellistä selitystä.

3. Hymyily lisää tuottavuutta

Hymy voi todellakin tehdä sinusta tehokkaamman työntekijän. Onnellisuudella on nimittäin tutkittu olevan merkittävä vaikutus työntekijöiden tehokkuuden kannalta.

4. Hymyily tekee sinusta luovemman

Hymy voi saada luovuutesi kukoistamaan. Vuoden 2013 tutkimus Kalifornian yliopistossa tutki hymyn ja luovuuden suhdetta miesten osalta. Tutkimuksen mukaan ne, jotka olivat iloisempia, löysivät enemmän ja monipuolisemmin erilaisia ratkaisuja ongelmiin. Onnellisilla ihmisillä on dopamiinia kehossaan, mikä aktivoi oppimista, prosessointia ja päätöksentekoa.

5. Hymyily vaikuttaa stressiin

Hymy myös vähentää stressiä tutkitusti.

6. Hymy tekee henkilöstä lähestyttävämmän

Hymy saa henkilön vaikuttamaan pätevämmältä, mukavammalta ja ystävällisemmältä. Hymy vaikuttaa myös tutkimustulosten mukaan siihen, miten palvelualan henkilöstö suhtautuu asiakkaihinsa; hymy vaikuttaa tuntemuksiin positiivisella tavalla.

7.  Hymyily tekee henkilöstä luotettavamman

Hymy ja luottamuksen tunne kulkevat käsi kädessä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä enemmän henkilö hymyilee, sitä luotettavammalta hän vaikuttaa.

8. Hymy vaikuttaa aivojen toimintaan

Hymyllä on yhteys aivoihin. Se, että hymyilystä tekee jokapäiväisen tavan, muokkaa aivoja niin, että niihin muodostuu ns. onnellisuuskaavoja, jotka toistuessaan lisäävät positiivista ajattelua.

9. Hymyily vaikuttaa kehon soluihin

Hymyily luo kehoon tasapainoisen tilan. Hymyllä on myös suora vaikutus solujen toimintaan; kun hymyilemme, solujemme jännitys vähenee. Tällä fyysisellä rentoutumisella on voi olla vaikutusta muun muassa syövän kehittymisessä.

10. Hymyt ovat ilmaisia

Hymyily ei maksa mitään ja sillä on lukuisia hyviä vaikutuksia sekä henkilöön itseensä että hänen ympärillä oleviin ihmisiin. Miksipä ei siis kannattaisi hymyillä hieman enemmän!

Lähde: HuffPost