Ystävästä juoruilu toisen ystävän kanssa voi olla hyvästä sinulle – asiantuntija kertoo miksi

Asiantuntija listasi neljä syytä, miksi ystävästä puhuminen tämän selän takana voi tehdä hyvää sinulle, ystävälle sekä ystävyyssuhteelle.

Juoruilua saatetaan paheksua, mutta luultavasti jokainen nainen on siihen tavalla tai toisella elämänsä aikana osallistunut; paras ystäväsikin on varmasti joskus tehnyt jotain, joka on saanut sinut purkamaan tuntojasi aiheeseen liittyen toiselle, yhteiselle ystävälle.

Juoruilu on kuitenkin normaalia ja se voi olla jopa hyvästä sinulle. Tohtori Goali Saedi kertoi Cosmopolitanille, miksi näin on ja suomensimme syyt alle.

Juoruilu auttaa päästämään höyryjä – pieninä annoksina

Saedin mukaan luottamalleen ihmiselle avautuminen on tapa helpottaa stressiä, mutta avain asemassa on se, että henkilöön voi todella luottaa.

”Jos kahdella henkilöllä on turvallinen ystävyyssuhtde, vapaati asioista puhuminen on todella terapeuttista ja vaietun asian ottaminen esiin on todella tärkeää”, hän sanoi.

Cosmopolitanin mukaan jos juoruat samasta ystävästä ja kasaa jatkuvasti uusia, kamalia asioita, joita hän on tehnyt ilman aikomusta tehdä asialle jotain, voit tuntea tämän johdosta olosi vain enemmän turhautuneemmaksi. Siksi juoruilu ja ystävästä puhuminen hänen selän takana kannattaa pitää rakentavana.

”On ehdottomasti paljon hyödyllisempää prosessoida vaikeaa kokemusta ystävän kanssa löytääkseen ratkaisuja sen sijaan, että vain mollaisit toista ystävääsi”, Saedi kertoi.

Voit huomata isommat varoitusmerkit ystävyyssuhteesta

Joskus kun on saanut oudon fiiliksen ystävänsä suhteen ja puhuu siitä yhteiselle ystävälle, voi se johtaa tärkeämpiin paljastuksiin, kuten esimerkiksi siihen, että kyseinen henkilö on levittänyt ikäviä juoruja sinusta.

”Prososiaalinen juoruilu on sellaista, joka auttaa välittämään tietoa ja meitä kasvamaan, olemaan turvassa ja tietämään mitä ympäristössämme on meneillään”, Saedi selitti.

Cosmopolitanin mukaan vuonna 2012 tutkimukseen osallistuneet, jotka välittivät eniten siitä, onko joku epäluotettava, puhuivat todennäköisemmin muiden selän takana, mutta hyvästä syystä: he varoittivat porukkaansa mahdollisesti myrkyllisistä ystävistä. Sinua tai toista ystävääsi loukkaavasta käytöksestä puhuminen voi saada sinut kohtaamaan ongelman suoraan.

Juoruilu voi tehdä ärsyttävästä ystävästä paremman ihmisen

Vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, joista juoruttiin, lopulta paransivat itsekästä tai petollista käytöstään, jotta he voisivat tuntea tulleensa hyväksytyksi ja pidetyksi porukassaan. Eli toisin sanoen puhumalla aina suunnitelmat peruvasta ystävästä hänen selän takana saatat lopulta synnyttää tilanteen, joka on hänelle hyväksi – jos hän saa kuulla, mikä sinua ärsyttää.

”Ystävä ei välttämättä ole huomannut toimiaan ollenkaan. Haluat olla kunnioittava ja koskaan yllättämättä heitä suurella interventiolla”, Saedi kertoi.

Juoruilu opettaa sinulle, mitä ei kannata tehdä

”Se mikä meitä ärsyttää muissa ihmisissä voi olla valaisevaa meidän omista toiminnoista – päätimmepä sitten jatkaa ihmissuhteen tavoittelua kyseisen henkilön kanssa tai emme”, Saedi totesi.

Cosmopolitanin mukaan esimerkiksi vuonna 2017 julkaistu tutkimus osoitti, että ne osallistujat, jotka huomasivat huonoa käytöstä videolla, tulivat tietoisemmaksi kampuksen normeista juoruttuaan tuosta huonosta käytöksestä. Analysoimalla miksi jotkin hienovaraiset teot ovat ajattelemattomia tai kuohuttavia auttaa meitä kaikkia kasvamaan ihmisenä.

Ihanteellista on, että pystyt kuuntelemaan kuinka ystäväsi vuodattaa, miten toinen ystävänne aina puhuu hänen päälleen, samalla työstäen omaa tapaasi keskeyttää muita. Parhaimmillaan juoruilu ja selän takana puhuminen voi tehdä kaikista hieman parempia ihmisiä.

Lähde: Cosmopolitan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.