Ensitreffeillä kannattaa valita ruokapaikka tarkkaan.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan tiettyjen maiden ruokien syöminen johtaa todennäköisemmin joko eroon tai onnelliseen, pidempään kestävään avioliittoon. OnBuyn teettämässä tutkimuksessa 5 364 joko naimisissa tai ennen naimisissa ollutta henkilöä kertoi, millaisessa ravintolassa kävivät ensitreffeillä syömässä ja mikä heidän nykyinen parisuhdetilanteensa oli.

Vastauksia analysoimalla OnBuy pystyi selvittämään, minkä maiden keittiöt johtivat todennäköisemmin eroon ja minkä maiden keittiön johtivat todennäköisemmin onnelliseen avioliittoon. Alta voit lukea tuloksista lisää!

Onnellisen avioliiton salaisuus? Ensitreffeillä italiailaiseen ravintolaan

Tutkimuksessa paljastui, että ensitreffeillä italialaiseen ravintolaan menneet parit pysyivät todennäköisimmin yhdessä. 78 prosenttia italialaisessa ravintolassa ensitreffeillä käyneistä pareista oli yhä onnellisesti naimisissa ja yhteisiä vuosia oli takana keskimäärin 16 vuotta.

Toiseksi paras vaihtoehto on ranskalainen ruoka. Kaksi kolmesta (65 %) ranskalaisessa ravintolassa ensitreffeillä käyneistä oli yhä yhdessä, ja ollut keskimäärin yhdessä 15 vuotta ja kolme kuukautta.

Kolmannelta sijalta löytyy välimerelliset ravintolat vain muutaman prosentin erolla ranskalaiseen keittiöön. 63 prosettia välimerellistä ruokaa ensitreffeillä syöneistä oli yhä yhdessä ja heillä oli myös pisimpään kestäneet avioliitot: keskimäärin 22 vuotta!

Top viidessä olivat myös meksikolainen (58 %) ja turkkilainen keittiö (57 %). Tällaisissa ravintoloissa ensitreffeillä käyneet olivat olleet yhdessä keskimäärin 11 vuotta (meksikolainen) tai 10 vuotta (turkkilainen).

Intialainen tuo epäonnea

OnBuyn tutkimuksen mukaan intialaisen ruoan ystäville tutkimus tuo huonoja uutisia, sillä intialaisessa ensitreffeillä käyneet parit eroavat todennäköisimmin; 67 prosenttia pareista oli sittemmin eronnut tai asumuserossa. Onnea myös kesti lyhimmän aikaa, vain vuosi ja kolme kuukautta.

Toiseksi epäonnisin keittiö on amerikkalainen, sillä amerikkalaisessa ravintolassa ensitreffeillä käyneistä 59 prosenttia oli eronnut. Parit olivat olleet kuitenkin yhdessä keskimäärin neljä vuotta ennen avioeron ottamista.

Kolmannelta sijalta löytyy kiinalaiset ravintolat, joissa ensitreffeillä käyneistä 55 prosenttia oli lähtenyt eri teille puolisonsa kanssa. Avio-onnea oli kestänyt keskimäärin kaksi vuotta.

Top viidessä ovat myös buffetit (53 %) sekä portugalilainen keittiö (47 %). Ensitreffeillä buffetissa käyneet olivat eronneet keskimäärin vuoden ja neljän kuukauden jälkeen ja portugalilaisessa käyneet olivat naimisissa keskimäärin kaksi vuotta ja viisi kuukautta.

Alla tulokset vielä listamuodossa.

Onnellisten avioliittojen keittiöt, eli kuinka moni näissä ravintoloissa ensitreffeillä käyneistä oli yhä naimisissa

  1. Italialainen, 78 prosenttia ja naimisissa keskimäärin 16 vuotta
  2. Ranskalainen, 65 prosenttia ja naimisissa keskimäärin 15 vuotta 3 kuukautta
  3. Välimerellinen, 63 prosenttia ja naimisissa keskimäärin 22 vuotta
  4. Meksikolainen, 58 prosenttia ja naimisissa keskimäärin 11 vuotta
  5. Turkkilainen, 57 prosenttia ja naimisissa keskimäärin 10 vuotta

Epäonnellisten avioliittojen keittiöt, eli kuinka moni näissä ravintoloissa ensitreffeillä käyneistä oli eronnut

  1. Intialainen, 67 prosenttia eronnut ja naimisissa keskimäärin 1 vuosi 3 kuukautta
  2. Amerikkalainen, 59 prosenttia eronnut ja naimisissa keskimäärin 4 vuotta
  3. Kiinalainen, 55 prosenttia eronnut ja naimisissa keskimäärin 2 vuotta
  4. Buffet, 53 prosenttia eronnut ja naimisissa keskimäärin 1 vuosi 4 kuukautta
  5. Portugalilainen, 50 prosenttia eronnut ja naimisissa keskimäärin 2 vuotta 5 kuukautta