Näiden vinkkien avulla pidät vaatekaappisi sisällön iskussa ja pukeudut vaatteisiin, joissa näytät upealta.

Kolmekymppiseksi mennessä olet luultavasti jo omaksunut oman tyylisi, hankkiutunut eroon vaatteista, jotka eivät ole enää ikääsi sopivia, ja pyristellyt irti huonoista shoppailutottumuksista. Muista silti nämä viisi vinkkiä, niin vaatekaappisi sisältö näyttää upealta nyt ja jatkossa.

1. Istuvuus ennen kaikkea.

Uuden vaatteen on istuttava sinulle täydellisesti, korostettava parhaita puoliasi ja saatava sinut näyttämään upealta. Oli vaate kuinka kaunista materiaalia tai ihanan värinen tahansa, jos sen istuvuus ei ole täysi kymppi, sinun kannattaa jättää se kauppaan. Et tule kuitenkaan käyttämään huonosti istuvaa vaatetta. Ainut järkevä syy ostaa huonosti istuva vaate on viedä se räätälille tai alkaa itse puuhastella ompeluprojektin parissa.

2. Pukeudu omien mieltymyksiesi mukaan.

Viimeistään 30-vuotiaana – mieluiten jo aikaisemmin – on korkea aika alkaa pukeuta sellaisen tyylin mukaisesti, joka itsestä tuntuu parhaalta. Unohda, miltä vallitseva kausimuoti haluaa sinun näyttävän tai millaista pukeutumista sinulta odotetaan. Sinun ei tarvitse pukeutua omaa tyyliäsi hillitymmin tai muodikkaammin luodaksesi paremman vaikutelman. Ainut poikkeus tässä on työpaikka, jonka pukeutumiskulttuurissa olonsa voi tuntea mukavammaksi firman linjaa myötäilevässä asukokonaisuudessa. Muissa tapauksissa, olet varmasti itsevarmin ja onnellisin tyyliäsi rehellisesti ilmentävässä asussa.

3. Päivitä luottovaatekappaleesi laadukkaampiin.

Tiedät ehkä jo rakastavasi kirjekuorilaukkuja, biker-nahkatakkeja tai käyttäväsi puolet vuodesta mustaa pashminahuivia. 30 vuotta täytettyäsi sinulla todennäköisesti on jo varaa sijoittaa parempiin ja kestävämpiin materiaaleihin, jotka näyttävät arvokkaammilta ja säilyvät pidempään hyvännäköisinä. Voit huoletta päivittää luottovaatekappaleesi laadukkaisiin versioihin, tiedäthän tulevasi käyttämään niitä varmasti.

4. Päivitä vaatekaapisi vastaamaan statustasi työelämässä.

Olet varmasti jo edennyt työelämässä siitä pisteestä, kun aloit ostamaan itse vaatteitasi. Luot uskottavan vaikutelman itsestäsi, kun asukokonaisuutesi on sopusoinnussa asemasi kanssa.Tämä voi tarkoittaa korkokenkien käyttämistä toimistossa tennareiden sijaan tai vaihtamalla hupparin hyvin istuvaan jakkuun. On helppoa antaa vaatekaapin jumiutua siihen, mitä se oli kun olit 20. Älä anna habituksesi kuitenkaan jumittaa urakehitystäsi.

5. Jatka muodilla leikittelyä.

Vaikka et olekaan teini enää, se ei tarkoita, että vaatetuksesi pitäisi olla tylsää. Ajatuksella otetut pukeutumisriskit ja räväkät valinnat osoittavat, että seuraat aikaasi ja pidät tyylisi tuoreena.

Lähde: Who What Wear