Nämä aktiviteetit voivat tarjota yhteistä puuhastelua niin äidille ja tyttärelle kuin koko perheellekin.

Tulevana sunnuntaina juhlitaan äitejä ja vietetään äitienpäivää. Jos sinulla on mahdollisuus viettää äitienpäivä oman äitisi kanssa ja kaipaisit päivälle jotain hauskaa tekemistä, on alle listattu vinkiksi ideoita, joita voitte tehdä juhlapäivän aikana niin yhdessä äidin kanssa kuin koko perheen voimin.

Koristele hänen pyöränsä

Jos sää sallii, viettäkää hauska päivä yhdessä pyöräretken merkeissä, mutta jotta äiti tuntisi olonsa erityisemmäksi, koristelkaa hänen pyöränsä kukilla. Löydät tutoriaalin täältä.

Valmistakaa samanlaiset kangaskassit

Tämän tutoriaalin avulla valmistatte yhdessä suloiset kesäkassit, joita ei ole kenelläkään muulla samanlaisena kuin sinulla ja äidilläsi.

Anna äidin rentoutua…

… ja siivoa itse samalla. Äidit yleensä huolehtivat siitä, että kodista on pölypallerot poissa ja tekevät kaikenlaisia askareita, joten anna äitisi rentoutua rauhassa vaikkapa Netflixin parissa ja tee itse kotiaskareita hänen puolestaan.

Tarjoa aamiainen sänkyyn

Monissa perheissä tämä on ollut tapana, kun lapset ovat olleet pieniä, mutta mikäpä estäisi toteuttamasta saman idean, kun lapset ovat vanhempia? Tarkoitus on antaa äidin nukkua rauhassa ja herättyään päästä nauttimaan juuri häntä varten tehty aamiainen.

Varaa yhteinen aika kauneushoitalaan

Viettäkää hemmottelua sisältävä äiti-tytär-päivä yhdessä kauneushoitolan hoidoista nauttien. Jalkahoito ja kauniiksi lakatut kynnet tekevät hyvää kenelle tahansa. Tai jos kauneushoitolaan ei ole mahdollista mennä, viettäkää hemmottelupäivä erilaisten hoitojen kera kotioloissa.

Kävelyretki

Kuten pyöräilyvinkin kohdalla, myös tämä on kiinni säästä. Koko perhe voi lähteä yhdessä kävelyretkelle lähimaastoon tai sitten vain sinä yhdessä äidin kanssa. Raitis ilma virkistää ja uuteen eloon talven jäljiltä heräilevää luontoa on hauska ihailla.

Laulakaa sydämenne kyllyydestä

Kokoa soittolista perheenne suosikkikappaleista, joita on laulettu automatkoilla, joihin liittyy muistoja tai joista kaikki vain pitävät, ja laita se soimaan esimerkiksi lounaan ajaksi taustalle. Soittolista voi tarjota nostalgiaa ja hauskoja hetkiä sekä saada koko perheen laulamaan yhdessä kappaleiden tahtiin.

Askarrelkaa

Askartelu voi olla hauska tapa viettää aika yhdessä. Voitte valmistaa äitisi kanssa yhdessä vaikkapa kylpypommeja tai tehdä kukkapurkkeja, joiden tekemiseen myös mahdolliset lapsenlapset voivat osallistua. Ohjeet kukkapurkkien tekoon löydät täältä ja ohjeet DIY-kylpypommeihin täältä.

Osoita äidin olevan päivän tähti

Jos tarkoitus on nauttia yhdessä päivällinen, yllätä äiti koristelemalla ruokailutila kauniiksi kukilla ja tee seinälle kukkakoriste, jossa lukee äiti tai hänen nimensä. Löydät tutoriaalin täältä.

Lähde: Good Housekeeping