Ennen kuin vuokraat asunnon, kannattaa tehdä nämä asiat.

Vuokratessa uutta asuntoa on hyvä varmistaa muutama seikka, jotta asunnossa varmasti viihtyy mahdollisimman pitkään. Ennen kuin allekirjoitat vuokrasopimuksen ja alat siirtää tavaroita uuteen kotiin, muista tehdä nämä asiat.

1. Perehdy naapurustoon

Selvitä internetin tai vuokranantajan/välitystoimiston kautta, minkälaisesta seudusta on kyse. Näin tiedät, pidetäänkö aluetta turvallisena ja minkälaista naapurustossa on asua.

2. Anna itsellesi aikaa

Muuttaminen on todella väsyttävää. Anna itsellesi siis aikaa asunnon etsinnässä, jotta löydät varmasti sellaisen, missä viihdyt. Asunnon ei tarvitse olla unelmiesi täyttymys, mutta sen pitäisi olla asunto, johon tuntuu 100 prosenttisesti hyvältä muuttaa.

3. Laita itsellesi budjetti ja pidä siitä kiinni

Ennen kuin alat etsiä vuokra-asuntoa, selvitä kuinka paljon voit realistisesti maksaa vuokraa. Ota huomioon myös kaikki kulut sähkö- ja nettilaskuista elämiseen.

4. Tutustu vuokranantajaan

Elämä on helpompaa, jos voit kommunikoida vuokranantajan kanssa. Varmista, että sinulla on tarvittavat yhteystiedot ja kysy, mistä kaikesta voit olla häneen yhteydessä.

5. Lue kaikki ennen kuin allekirjoitat mitään

Lue vuokrasopimus useita kertoja läpi, jotta varmasti tiedät, mihin olet suostumassa. Voit myös luetuttaa sopimuksen varalta vaikkapa vanhemmillasi tai ystävälläsi. Älä pelkää kysyä, jos vuokrasopimuksessa on jotain, mikä ihmetyttää.

6. Hanki vakuutus

Se voi tuntua turhalta, mutta vahinkojen sattuessa sinua vain harmittaisi suuresti, jos sinulla ei olisi kattavaa vakuutusta.

7. Muista takuusi

Ota valokuvia asunnosta ennen kuin muutat sinne, jotta sinulla on todisteet asunnon kunnosta ennen muuttoasi. Laita ylös kaikki sattumukset/vahingot/muutokset, joita asumisesi aikana tapahtuu.

8. Ole avoimin mielin

Saatat haluta tietyn kokoisen asunnon tietystä osasta kaupunkia, mutta aina se ei ole mahdollista. Pidä siis mielesi avoinna ja katsele myös muita vaihtoehtoja.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia