Kaikenlaisen ruuan voi toki pistää pakastimeen, mutta se, että ovatko ne sen jälkeen enää hyvää, onkin eri asia. Nyt selvitetään, että voiko pastaa pakastaa.

Tämän asian on selvittänyt PureWow, jossa kerrotaan heti, että kyllä se onnistuu. Mutta kannattaa ensin lukea läpi lehden esittelemät ohjeet, kuinka saat tehtyä sen siten, että sulatuksen jälkeen se on edelleen oikein herkullista. Eikä sulatustakaan kannata tehdä ihan millä tahansa tavalla. Saat siihenkin tästä hyviä ohjeita.

1. Keitä pastaa siihen asti, kunnes sen kypsyys on lähes al dente eli pinnalta kypsä, mutta sisältä vielä vähän rapsakkaa.

Kun pasta ei ole vielä täysin pehmeää, ei se hajoa ja murene pakastamisen takia. Jos pastasta on tarkoitus tehdä jotain laatikkoruokaa, keitä sitä vieläkin vähemmän aikaa. Sama koskee myös, jos aiot tehdä lasagnea.

2. Annan pastan jäähtyä kokonaan

Ennen kuin pakastat pastan, anna sen jäähtyä ihan kylmäksi. Ennen jäähtymistä voit sekoittaa niihin öljyä, jotta ne eivät jää toisiinsa kiinni, kuten vaikka spagetille tai nuudelille helposti käy. Jos teet pastaa itse, sellaisen on todettu säilyvän pakastimessa noin 4 viikon ajan, koska niissä ei ole ollut sen jälkeen vielä mitään hapettumisen merkkejä. Anna niiden ensin kuivua huoneenlämmössä noin tunnin ajan, jonka jälkeen ripottele niihin jauhoja sen sijaan, että laittaisit niihin öljyä ennen pakastamista.

3. Pakasta erimuotoiset pastat eri tavalla

Jos kyse on pienistä pastoista, asettele ne laakeaan astiaan tai pellille siten, että niistä tulee vain yksi kerros. Pitkät pastat, kuten spagetit, voi kääriä rulliksi. Rullat asetellaan sen jälkeen yhdeksi kerrokseksi laakeaan astiaan tai pellille, kuten pienet pastat. Tee nämä asettelut vasta sen jälkeen, kun pasta on jäähtynyt.

4. Kun pasta on jäätynyt pakastimessa, sen jälkeen voit siirtää ne laakealta alustalta esimerkiksi pussiin

Näin sulatat pastan esimerkiksi yllättävää illallista varten

Pasta voi säilyä pakastimessa jopa 3 kuukauden ajan, jos ne on keitetty ja pakastettu oikein. Myös sulattaminen kannattaa tehdä näiden alla olevien ohjeiden mukaisesti, jotta et enää siinä vaiheessa pilaa niitä. Pastaa on kätevä sulattaa pakastimesta esimerkiksi, jos sinun pitää tehdä yhtäkkiä nopeasti ruokaa.

1. Siirrä pasta pakastimesta ensin jääkaappiin

Pastan on ensin hyvä sulaa jääkaapissa, kuten vaikka tekisit pakastetulle lihalle. Mutta jos sinulla on kiire, voit toki laittaa sen suoraan kiehuvaan veteen tai kuumaan pastakastikkeeseen.

2. Jatka pastan kypsentämistä siitä mihin jäit ennen kuin pakastit sen

Jos sulatit pastan jääkaapissa, kypsennä sitä ihan pienen hetken ajan. Sehän on ollut ennen pakastamista lähes al dente, joten tämä vaihe ei kestä kauaa. Voit kuumentaa pastan myös mikroaaltouunissa.

3. Käytä pasta, koska se on valmista juuri nyt

Nyt pasta on valmista, joten voit käyttää sitä kokkaamisessa aivan kuten esimerkiksi juuri valmistuneita keitettyjä spagettinauhoja.

Lähde: PureWow