Lämpiminä kesäöinä nukkuminen voi olla vaikeaa.

Lue alta vinkkejä, miten nukut paremmin ja saat tarpeeksi lepoa myös vuoden lämpimien kuukausien aikana.

Viilenny ennen sänkyyn menemistä

Koeta laskea kehon lämpötilaa ennen yöunia. Viilentävä suihku voi auttaa paljon tai sitten pelkkä muutaman kohdan pesu kylmällä vedellä, kuten kasvojen, niskan, ranteiden, polvitaipeiden ja nilkkojen. Älä kuivaa ihoasi kokonaan vaan anna osan vedestä haihtua itsestään ja viilentää sinua samalla.

Syö kevyesti tai ajoissa

Raskaan aterian syöminen nostaa kehon lämpötilaa, joten koeta suosia kevyttä syötävää ilta-aikaan. Hedelmät ja salaatit ovat hyvä vaihtoehto, mutta jos haluat syödä lihaa, varmista, että ruoansulatuksellasi on vähintään kolm tuntia aikaa käsitellä syömistäsi ennen sänkyyn menoa.

Korvatulpat apuun

Jos käytät kovaäänistä ilmastointia tai nukut ikkuna auki, suosi korvatulpia, jotta äänet eivät häiritse untasi.

Muista nesteytys

Jos kehosi on kuiva, et nuku kunnolla. Sen lisäksi, että pidät huolta nesteytyksestä päivän aikana, juo ylimääräinen lasillinen juuri ennen nukkumaan menemistä.

Älä peitä itseäsi liikaa

Älä vedä paksua peittoa korviisi tai hautaudu sen sisään, koska todennäköisesti läkähdyt ja unesi häiriintyy. Jo se, että annat jalkojesi olla pois peiton alta auttaa.

Huolla tyynyäsi

Pöyhi tyynyäsi päivittäin ja vie se ulos aurinkoon parin kuukauden välein, jotta se tuulettaa. Oman hien haistelu ei auta sinua nukkumaan paremmin.

Viilennä huonetta

Käytä mielikuvitustasi ja ole luova. Jos sinulla on tuuletin, laita sen eteen esimerkiksi jäisiä vesipulloja tai täynnä jäätä oleva kulho ja anna tuulettimen puhaltaa sen avulla viileämpää ilmaa tai nuku viilentävän pyyhkeen kanssa.

Lähde: Become Gorgeous

Kommentit

Kommenttia