Hunajalle on monia erilaisia käyttötapoja.

Monet käyttävät hunajaa makeutuksessa, mutta HuffPostin mukaan tätä makeaa herkkua voi käyttää muillakin tavoilla kuin vain ruoanlaitossa. Nykypäivänä hunajaa voi käyttää myös tällaisilla epätavallisilla, jännittävillä ja hauskoillakin tavoilla:

1. Haavojen hoitoon

Hunajan luonnolliset antibakteeriset ominaisuudet tekevät siitä vaihtoehdon, jos tarvitset nopeaa ratkaisua haavaan, naarmuun tai palovammaan. Pese alue hyvin viileällä vedellä ja saippualla ja laita sitten siihen hieman hunajaa.

2. Krapulan poistoon

Hunajan korkea fruktoosimäärä auttaa hävittämään alkoholin nopeammin, joten ota hunajaa lusikallinen, jos päässä jyskyttää kaupungilla vietetyn illan jäljiltä. Parempi tapa on ottaa hunaja teehen sekoitettuna, sillä nesteytys auttaa myös kehoa toipumaan.

3. Kasvojen pesemiseen

Hunaja on mieto ja luonnollinen kuorintaine, joten se on täydellinen kasvojasi ajatellen. Koeta pestä kasvosi hunajalla ja lämpimällä vedellä nauttiaksesi sileämmästä ihosta ja vähäisemmästä aknesta. Hunaja on myös mainio kotitekoinen finnilääke. Taputtele hunajaa finnin päälle, anna vaikuttaa puoli tuntia ja pese hunaja hellästi pois. Kunnon vaikutuksen saamiseksi saatat joutua toistamaan tämän pari kertaa.

4. Sikeämpiin uniin

Suolattu hunaja voi auttaa alentamaan stressihormoneja, jotka voivat vaikeuttaa nukahtamista. Jos uni tuntuu karttelevan, koeta taputella hunajaa hieman kielellesi koettaaksesi, jos se auttaisi rentoutumaan ja pääsemään höyhensaarille. Hunajaa ei tarvitse laittaa paljon.

5. Hiusten syväpuhdistukseen

Laita hunajaa hiustesi latvoihin kaksihaaraisia ja kähertyneisyyttä vastaan tai käytä hunajaa hiusten pesemisessä saadaksesi niistä kiiltävämmät. Hiuksesi kiittävät sinua moisesta kohtelusta.

  1. Lähde: HuffPost