Suudelmilla voi olla suuri merkitys rakkausrintamalla.

Suudelma on yleensä yksi ensimmäisiä tapoja ottaa fyysistä kontaktia uuteen kumppaniin. Huono suudelma voi pahimmillaan jopa laittaa pisteen orastavalle suhteelle ennen kuin se on päässyt kunnolla edes alkamaan, kertoo Bustle.

Suudelman merkityksestä on tehty tutkimuksiakin. Esimerkiksi vuonna 2012 New Yorkin osavaltionyliopistoon kuuluva University at Albany teetti kyselyn, jonka mukaan valtaosa ihmisistä (59% miehistä, 66% naisista) laittaa suhteelle pisteen huono suudelman takia.

Vuonna 2014 julkaistu Oxfordin yliopiston tutkimus sen sijaan osoitti, että suuteleminen on tapa arvioida mahdollisia kumppaneita. Lisäksi tutkimus osoitti sen olevan tapa pitää pitkäaikaiset parisuhteet yhdessä.

Suutelutaitojaan voi onneksi aina parantaa. Bustle on listannut 21 vinkkiä, miten voit olla parempi suutelija, ja poimimme niistä 13 alle.

Varo kuivia huulia

Oletko koskaan suudellut ketään, jolla on ollut kuivat huulet? Se ei ole miellyttävin kokemus, joten pidä huoli, että huulesi ovat valmiina suukkohetkiin käyttämällä huulirasvaa. Jos sitä ei ole saatavilla, voi vedellä tai hätätilassa syljellä kostuttaa huulet ennen suudelmaa ja siitä tulee paljon miellyttävämpi. Seksologi Carol Queen myös suosittelee pitämään hyvästä nestetasapainosta huolta yleisesti, koska se vaikuttaa huulten pehmeyteen – ja on toki muutenkin sinulle hyväksi.

Varo haisevia ruokia ennen suudelmaa

Jos tiedät, että myöhemmin päivän aikana pääset suutelemaan jotakuta, voi olla hyvä idea välttää voimakkaasti haisevien ruokien syömistä ennen sitä. Bustlen mukaan tällaisia syötäviä ovat muun muassa valkosipuli, raaka sipuli, kaali, parsakaali ja liiallinen kahvin ja alkoholin juominen. Vaikka haju ei ole maailmanloppu, on suudelma parempi, kun voit antaa palaa täysiä etkä joudu varomaan, millainen tuoksu suustasi tulvahtaa.

Varaudu pastilleilla tai purukumilla

Hengitystä raikastavat pastillit tai purukumi on kätevä apu virkistämään hengitystä ennen suudelmaa. Jos näitä ei ole saatavilla, ovat sitruuna ja inkivääri Bustlen mukaan oivia vaihtoehtoja. Jos olet esimerkiksi ravintolassa tai kahvilassa, voit pyytää sitruunasiivua vetesi sekaan tai pyytää vaikkapa inkivääriteetä.

Anna pusukaverisi ottaa ohjat

Jos sinun ja hänen suutelutekniikat eivät ole samanlaiset, on hyvä muistaa kompromissin merkitys. Kaikki eivät suutele samalla tavalla ja jos huomaat hänen suutelevan toisin kuin sinä, anna hänen ottaa ohjat.

”Tämä ei ole valtapeliä – se on tapa oppia kumppanisi tyyli. Sinulla saattaa olla tilaisuus puhua asiasta ennen suudelmaa, mutta usein suudelmat tapahtuvat hetkessä”, Queen kommentoi.

Ota tarvittaessa ohjat

Jos suudelma vaikuttaa menevän sellaiseen suuntaan, josta et pidä, ota itse ohjat. Bustlen mukaan siinä ei ole mitään väärää, että otat tilanteen haltuusi tai näytät, mistä pidät. Queenin mukaan tämä myös mahdollistaa sen, että ilmaiset, jos hänen tyylissään on jotain, josta et pidä, jotain triggeröivää tai jotain, joka ei ole sinusta miellyttävää.

Suutelemisessa ei ole kyse vain huulista

Todella mahtava suutelusessio sisältää myös niskan, korvalehtien, solisluun ja poskien huomioimista – kenties pientä näykkimistäkin, jos se on osallisille ok. Välillä on myös hyvä pysähtyä ja katsoa toista tai jopa kertoa, miten hyvältä suuteleminen tuntuu. Bustlen mukaan ei kannata pelätä suutelukumppanin kasvojen ja vartalon koskettelua, kunhan siihen on hänen suostumuksensa.

Kerro, mistä pidät

Jos suudelmat eivät ota onnistuakseen, älä arastele puhua asiasta. Queenin mukaan kyse ei ole kritisoinnista, sillä ihmisillä on erilaiset mieltymykset, vaan siitä, että voitteko löytää suutelutavan, joka sopii teille molemmille.

”Tämä keskustelu ei paranna vain suudelmianne. Jos voitte rehellisesti ja mukavasti puhua suutelutyyleistä, voitte puhua paljon muustakin”, Queen sanoi Bustlelle.

Voitte myös puhua tekniikoista, joita suositte, ja antaa myös positiivista palautetta.

Ota koko kroppasi mukaan

Bustlen mukaan intohimoisissa suudelmissa koko olemus on siinä mukana. Koeta siis käyttää koko vartaloasi osoittaaksesi hänelle, miten paljon nautit tilanteesta. Voit kenties kosketella hänen hiuksiaan, pidellä hänen kasvojaan tai painautua häntä vasten.

Ole läsnä hetkessä

Yritä olla ajattelematta mitään tai ketään muuta. Et saa suudelmasta ja tilanteesta kaikkea irti, jos mielesi vaeltaa maksamattomiin laskuihin kesken kaiken. Yritä pitää itsesi läsnä hetkessä keskittymällä kumppanisi huuliin huulillasi tai muihin mahdollisiin ärsykkeisiin ympärilläsi.

Älä vertaa hänen taitojaan aiempiin suutelukumppaneihisi

Et tee kenellekään palvelusta, jos alat verrata pusukaverisi tekniikkaa ja osaamista aiempiin pusukavereihisi. On myös hyvä muistaa, ettei ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa suudella, vaan on monta oikeaa tapaa.

”Kyse on siitä, että löytää sinulla ja kumppanillesi sopivan tavan”, Queen sanoi.

Ole intohimoinen

Bustlen mukaan intohimo on kaikki kaikessa, etenkin suudelmissa ja vehtailuhetkissä. Muista, että kuuma suudelma ottaa mukaan koko kroppasi, joten voit kokeilla vetää häntä enemmän kiinni sinuun, antaa käsiesi vaeltaa pitkin hänen vartaloaan ja hyödyntää myös muita erogeenisia alueita, jos siihen on lupa. Voit myös päästää ääniä, jos suudelmat tuntuvat hyvältä. Queen kuitenkin muistuttaa, että ääntely ja intohimokas suuteleminen voivat viestiä halusta viedä touhu makuuhuoneen puolelle. Tässä yhteydessä onkin hyvä puhua myös omista rajoista.

Älä pelkää tehdä aloitetta

Jos haluat suudella jotakuta ja hän on tuonut esiin, että haluaisi samaa, anna mennä ja kysy häneltä, voitko suudella häntä. Jos luit merkit väärin ja hän kieltäytyy, pahoittele. Jos kuitenkin saat luvan, voi ohjien ottaminen kertoa hänelle, että olet todella kiinnostunut ja suudelma on entistä intohimoisempi.

”Se on myös mainio tapa osoittaa, että haluat eroottisen kokemuksen (vaikka se olisi vain suutelua) olevan suostumukseen ja haluun perustuva. Se on kunnioituksen muoto”, Queen totesi.

Anna huonolle suudelmalla toinen mahdollisuus

Jos vastan tulee huono suutelija, harkitse uuden mahdollisuuden antamista – varsinkin jos treffit olivat muuten hyvät. Suudelma voi torpata deittailun jatkot, mutta taitoa voi harjoitella.

”Jos jätät kaiken yhteen huonoon suudelmaan, mutta et tehnyt mitään kommunikoidaksesi sitä, mistä pidät ja et pidä, et todella antanut hänelle mahdollisuutta”, Queen kertoi ja lisäsi, etteivät ihmiset osaa lukea toisten ajatuksia.

”Jos kommunikoit ja hän on yhä huono suutelemaan (mielestäsi), ainakin tiedät sen ja hän on saattanut osoittaa, ettei hän voi tai halua ottaa palautettasi vastaan”, hän jatkoi.

”Ja se on syy päästää tämä kala takaisin mereen”, Queen päätti.

Lähde: Bustle