Hovi tiedotti raskausuutisen maanantaina samalla, kun herttuapari aloitti työmatkansa Australiassa.

Britannian prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan odottavat esikoistaan. Kensingtonin palatsi tiedotti Sussexin herttuaparin raskaudesta maanantaina ja kertoi, että laskettu aika on ensi keväänä.

Toukokuussa häitään juhlineiden prinssi Harryn, 34, ja Meghanin, 37, vauva tulee olemaan kruununperimysjärjestyksessä seitsemäs. BBC:n mukaan Meghanille on jo tehty 12. raskausviikon ultraäänitutkimus.

Herttuapari kertoi raskaudesta kuningattar Elisabet II:lle ja lähipiirilleen viime perjantaina prinsessa Eugenien häissä. Meghanin asuvalinta hääjuhlaan villitsi raskaushuhuja ja hovi paljasti vauvauutisen herttuaparin aloitettua maanantaina työmatkansa Australiassa.

Vauvauutinen on otettu ilolla vastaan parin lähipiirissä ja niin kuningatar puolisoineen kuin prinssi Harryn isä, prinssi Charles, sekä veli, prinssi William, puolisoineen ovat ilahtuneita raskaudesta. Herttuattaren äiti Doria Ragland on myös erittäin onnellinen ihanista uutisista ja odottaa ensimmäisen lapsenlapsensa syntymää.

BBC:n mukaan herttuaparin vauvasta ei tule kuitenkaan prinssiä tai prinsessaa ellei kuningatar puutu asiaan ennen vauvan syntymää. Kuninkaallinen elämäkerran kirjoittaja Robert Hardman sanoi, että parin lapsista tulee lordeja ja ladyja, kuten kenen tahansa muun herttuan lapsista, koska prinssi Harry ei ole suorassa kruununperimysjärjestyksessä.

Lähde: BBC