Katurotta koettaa hurmata prinsessan sydämen rakastetun animaation näytellyssä versiossa.

Aladdin, Jasmine ja Henki palaavat valkokankaille toukokuussa, kun Disneyn Aladdin-animaation uusi live action -versio saa ensi-iltansa. Uudesta Aladdinista on julkaistu vauhdikas ja värikäs traileri, jolla kuullaan myös alkuperäisestä elokuvasta tuttua musiikkia.

Elokuvan pääosissa nähdään karismaattinen katurotta, taskuvaras nimeltä Aladdin, joka kohtaa määrätietoisen ja urhean prinsessa Jasminen ja ihastuu tähän. Elokuvassa seikkaillaan kuvitteellisessa Agraban satamakaupungissa Arabiassa, missä pahantahtoinen Jafar punoo juoniaan ja hulvaton taikalampussa asuva Henki koettaa auttaa Aladdinia.

Aladdinin roolin elokuvassa näyttelee Mena Massoud, Jasminen roolissa nähdään Naomi Scott ja Marwan Kenzari juonittelee Jafarina. Edesmennyt Robin Williams antoi aikanaan äänensä Hengelle ja uudessa versiossa hänen saappaisiinsa on hypännyt Will Smith.

Uuden Aladdinin on ohjannut vauhdikkaista ja toimintaa pursuavista elokuvistaan tunnettu Guy Ritchie. Näytellyn version käsikirjoituksen ovat tehneet Ritchie sekä John August, ja se perustuu alkuperäiseen Aladdin-animaatioon, joka puolestaan perustui Tuhannen ja yhden yön satukokoelman tarinaan Aladdin ja taikalamppu.

Aladdin-animaatio voitti aikanaan kaksi Oscar-palkintoa, parhaasta musiikista ja parhaasta laulusta. Palkittu A Whole New World (Se on kuin yö) kuullaan myös uudessa versiossa, kuten muitakin tuttuja Aladdin-sävelmiä, ja sen lisäksi live action -versioon on tehty kaksi kokonaan uutta laulua.

Agraban taivaalla liidellään taikamatolla toukokuun lopulla: Disney Suomen mukaan elokuvan ensi-ilta on 24. toukokuuta. Sitä odotellessa voit katsoa trailerin artikkelin yltä sekä tutustua nimikkoroolin näyttelevään Massoudin lisää aiemmin julkaistussa jutussa täällä.