Suutelemista tapahtuu lähes kaikissa kulttuureissa ja hyvästä syystä.

”Se auttaa meitä löytämään kumppanin ja pysymään hänen kanssaan”, kliininen apulaisprofessori Laura Berman sanoi Health.com:lle.

Suutelemisessa on myös yllättäviä puolia, kuten terveyshyötyjä. Lue alta neljä faktaa suutelemisesta.

Se voi olla hauska tapa tehostaa immuunijärjestelmää

Vain kymmenen sekuntia kielisuutelua voi siirtää 80 miljoonaa bakteeria toisen ihmisen suusta toiseen, kävi ilmi hollantilaisesta tutkimuksesta. Vaikka se voi kuulostaa ällöttävältä, on siinä iso etu.

”Se on tapa siirtää eteenpäin bakteereja, jotta kehosi kehittää vastustuskykyä niitä vastaan”, Berman selitti.

Se voi tehostaa sukuviettiä

Sekä miehet että naiset nauttivat kielisuudelmista pitkäaikaisten kumppaneidensa kanssa, mutta miehet suosivat ”kielikontaktia” naisia enemmän lyhytaikaisten kumppaneiden kanssa. Tämä ilmeni korkeakouluopiskelijoiden avulla tehdystä tutkimuksesta vuonna 2007.

”Yksi teoria on, että heidän sylkensä kuljettaa testosteronia niaseen, mikä vuorostaan lisää naisen seksuaalista halua”, Berman selvensi.

Se tehostaa hyvän olon hormoneita

Bermanin mukaan suudellessa aivot vapauttavat kemikaalia, jonka myötä parit tuntevat olevansa kytköksissä kumppaniinsa. Se myös vapauttaa endorfiineja, samoja hyvän olon hormoneita, joita keho tuottaa kuntoilun aikana. Tämän lisäksi suuteleminen laskee stressihormoni kortisolin tasoja.

Se voi pelastaa parisuhteesi

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan ne miehet ja naiset, jotka kertoivat säännöllisestä suutelemisesta suhteessaan, kertoivat myös useammin seksuaalisesta tyytyväisyydestä. Sen lisäksi miehet, jotka suutelivat säännöllisesti, olivat kolme kertaa onnellisempia parisuhteissaan kuin miehet, jotka suutelivat vähemmän.

Lähde: Health.com