Kun on kyse omasta kauneustuotevalikoimastasi, on parempi omia se kokonaan itselle kuin jakaa tuotteita muiden kanssa.

Moni nainen saattaa välillä lainailla ystäviltään kauneustuotteita tai antaa omiaan ystävien käyttöön. Se ei kuitenkaan kannattaisi, sillä sitä kautta bakteerit voivat levitä ja synnyttää erilaisia tulehduksia.

Alla on viisi kauneustuotetta, joita etenkään ei kannattaisi antaa muiden käyttöön.

1. Voidepurnukat

Ei ole mikään ihme, että sormen käyttäminen uudelleen ja uudelleen purnukassa on resepti bakteereille, varsinkin kun purnukkaan tulee uusia sormia sekaan.

”Jo avoimet purkit ovat ison tartuntariskin alla, koska niissä ei ole ilmatiivistä pakkausta, mikä tarkoittaa bakteerien ja sienten usein piileskelevän purkin sisäreunoilla”, selitti ihotautiopin apulaisprofessori Joshua Zeichner Allure-lehdelle.

Vaikka ystäväsi pesisi kätensä hyvin ennen sormensa laittamista voidepurkkiin, on silti hyvin mahdollista, että hän siirtäisi bakteereja kasvoistaan tai sormistaan kauneustuotteeseesi.

2. Huulikiilto

Kukapa ei olisi lainannut pikaisesti ystävän huulikiiltoa hädän iskiessä? Lainailu voi kuitenkin olla riskialttiimpaa kuin osasit kuvitella.

”Mikä tahansa tuote, joka koskettaa suoraan huulia voi tulla tulehdusten lähteeksi”, Zeichner kertoi.

”Tarttuvat organismit, kuten herpestä aiheuttava virus, voivat elää tahmaisessa kiillossa ja levitä ystävältä toiselle”, hän lisäsi.

Ja koska huulikiillon sivellin on omassa suljetussa, kosteassa ympäristössä, ei mikrobeista pääse koskaan täysin eroon, jos niitä on siihen tarttunut.

3. Ripsiväri

Tämän pitäisi olla jo melko yleistä tietoa, ettei ripsiväriä jaeta muiden kesken.

”Silmäluomet ja ripset ovat koti monille bakteereille, jotka voivat tehdä ripsiväristä petrimaljan viruksille”, silmälääkäri Rebecca Taylor sanoi Allurelle.

Vaikka ystäväsi silmät näyttäisivät terveiltä, älä silti anna ripsiväriäsi hänelle.

”Ihmiset eivät välttämättä ole tietoisia tulehduksesta kuin viikkoja pöpön saamisen jälkeen, mikä tarkoittaa sitä, että saatat saada tartunnan joltakin, jolla ei ole oireita”, Taylor huomautti.

4. Meikkisienet

Nämä ovat tämän listan pahimpia ”rikollisia”.

”Pehmeät sienet, etenkin märkinä, luovat ympäristn, joka kasvattaa hiivaa ja bakteereita, jotka voivat johtaa sieni-infektioihin”, Zeicher valotti.

Alenna riskiä käyttämällä meikkisieniäsi vain puhtailla kasvoilla, pese se viikoittain kuumalla vedellä ja hellällä shampoolla ja anna sen kuivua hyvin ilmastoidussa tilassa.

5. Pinsetit

Jokusen kulmakarvan nyppiminen ystävän pinseteillä ei tunnu pahalta asialta, mutta tämäkin voi altistaa sinut bakteeri-infektioille.

”Jos yhtään verenvuotoa tapahtuu, kun karva vedetään karvatupesta, se voi ”saastuttaa” pinsetit ja joku muu niitä käyttävä voi saada infektion”, Zeichner kertoi.

Jos käyt kauneushoitolassa hoidattamassa kulmakarvojasi, muista varmistaa esteetikoltasi, milloin ja miten hän on viimeksi desinfioinut välineensä.

Lähde: Allure