Valko- ja punaviinin rinnalle uusi vaihtoehto – nyt tulee sininen viini

Espanjassa on kehitelty sinisen värinen viini.

Jos valko- ja/tai punaviinin juominen on alkanut kyllästyttää eikä roseeviini maistu, on näiden rinnalle tulossa uusi vaihtoehto, joka varmasti erottuu viinien joukosta: sininen viini.

Brittilehti Metro kertoo espanjalaisen Gikin esitelleen ensimmäisen sinisen viinin. Gikin väki toivoo, että sähäkän värinen viini olisi seuraava iso ilmiö alkoholista pitävien milleniaalien keskuudessa.

Gikin kotisivujen mukaan valmistajatiimi koostuu parikymppisistä nuorista aikuisista, joilla ei ole aiempaa kokemusta viinin valmistamisesta. Viini on kehitelty yhteistyössä Baskimaan yliopiston ja Azti Tecnalian kanssa.

Metron mukaan Gik-viini valmistetaan käyttäen sekä punaisista että vihreistä viinirypäleistä, joita saadaan viinitarhoilta ympäri Espanjaa. Sininen väri sen sijaan on peräisin antosyaanista, joka on rypäleen kuoresta saatava pigmentti, ja sekaan laitetaan myös indigoa.

Viinille on valittu sininen väri, koska se edustaa vaihtelevuutta ja muutosta sekä liikettä, innovaatiota ja äärettömyyttä. Gikin kotisivuilla kerrotaan viinin syntyneen hauskanpitoa varten, sekoittamaan hieman pakkaa ja katsomaan, mitä tapahtuu – uuden ja jonkin erilaisen luomiseksi.

”Miksi sininen väri, mietit. Miksi ei”, viinin sivuilla todetaan värivalinnasta.

Metron mukaan Gik-viini tulee saataville Britanniassa, Ranskassa, Alankomaissa ja Saksassa lähikuukausina ja hintaa yhdellä pullolla on noin 10 euroa.

Voit tutustua viiniin lisää Gikin kotisivuilla. Lisää Nainen.comissa julkaistuja viini-artikkeleita löydät täältä.

Maistuisiko sinulle sininen viini? Kommentoi alla!

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.