Siitepölyallergiasta kärsivän kannattaa kokeilla, voisiko tämä tapa tuoda helpotusta oireisiin yön ajaksi.

Kun keväällä luonto puhkeaa taas uuteen kukoistukseen ja aurinko lämmittää, tulee sen mukana myös monille tuttu, ärsyttävä vaiva: siitepölyallergia. Allergia-, iho- ja astmaliiton mukaan siitepölyallergia vaivaa noin viidennestä suomalaisista.

Siitepölyallergia aiheuttaa oireita hengitysteissä ja silmissä, kuten aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, astmaoireita sekä silmät voivat punoittaa, kutista ja vetistää. Allergiaa hoidetaan oireiden mukaan ja jos oireita on päivittäin, on säännöllinen lääkitys, kuten antihistamiinien käyttö, paikallaan.

Pure Wow -sivuston mukaan lääkityksen lisäksi kannattaa kokeilla muitakin tapoja, jotka voivat auttaa siitepölykaudella. Erityisesti kannattaa minimoida kontakti siitepölyn kanssa mahdollisimman hyvin.

Yksi helppo tapa oireiden helpotukseen on käydä suihkussa ennen kuin menee nukkumaan. Tämä johtuu siitä, että allergiakaudella ilmassa olevaa siitepölyä kertyy iholle ja hiuksiin, mutta pikaisella suihkulla ennen sänkyyn menoa saat huuhdottua siitepölyn pois aiheuttamasta oireita yön aikana.

Pure Wow muistuttaa, että siitepölyä tarttuu myös vaatteisiin, joten päivän ulkoilujen jälkeen voi olla myös hyvä idea laittaa vaatteet pesuun – ja unohtaa niiden kuivattaminen ulkona, missä niihin vain tarttuisi lisää siitepölyä.

Voit lukea siitepölyallergiasta lisää Allergia-, iho- ja astmaliiton sivuilta täällä.

Lähde: Pure Wow