Voiko parisuhteesi hyvin? Sovellus auttaa tilanteen seuraamisessa

Saatavilla on jo versio naisille sekä homopareille. Miehille ja lesbopareille suunnattu versio tulee hieman myöhemmin.

Dream It Green, LLC.:n julkaisema The Boyfriend Log -sovelluksen avulla käyttäjät voivat seurata tuntemuksiaan parisuhteessaan päivittäin ja nähdä, millä tolalla parisuhde oikeasti on. Käyttäjät valitsevat päivittäin viidestä vaihtoehdosta omia tuntemuksia parhaiten kuvaavan vaihtoehdon, joka värittää tietyllä värillä senhetkisen päivän.

Viisi tuntemusvaihtoehtoa ovat amazing (mahtava), happy (onnellinen), flat (tasapaksu), sad (surullinen) tai angry (vihainen). Valinnoista syntyvä värikartasto kertoo käyttäjälle, kuinka onnellinen hän suhteessa on ajan kuluessa.

Sovelluksella voi seurata myös useampaa suhdetta ja esimerkiksi parisuhteen ohessa voi värikoodittaa ystävyyssuhteitaan. Saatavilla olevan The Boyfriend Login rinnalle on myöhemmin tulossa Huffington Postin mukaan The Girlfriend Log, joka on suunnattu miehille ja naisille, jotka tapailevat naisia.

Sovelluksen on kehittänyt ja rahoittanut Linda Sivertsen, jonka omat parisuhdekokemukset saivat hänet luomaan sovelluksen. Huffington Postin mukaan hän piti aiemmin suhteissaan päiväkirjaa hyvistä ja huonoista päivistä ja niiden värikoodittaminen auttoi häntä näkemään suhteen tilan.

”Värikoodittamisen myötä kaikki kirkastui. Värien avulla näin, että suhde oli lähes kuollut, hän ei juuri tukenut minua eikä ollut tehnyt niin aikoihin. Hyvät päivät (vihreät) olivat vain viikonloppuisin ja nekin vähentyivät. Sininen meri (surulliset päivät) tuijotti minua eikä sitä voinut jättää huomiotta”, Sivertsen viestitti Huffington Postille.

Sivertsen toivoo sovelluksen auttavan muita naisia ymmärtämään tärkeät, toistuvat kaavat suhteissaan ja tunnistamaan, milloin suhde ei toimi niin kuin sen pitäisi. Vaikka suhteen laatua ei voi pohjimmiltaan pelkästään värikooditetulla kalenterilla määritellä, on sovellus helppo ja kiinnostava tapa pitää kirjaa päivittäisistä tuntemuksista tärkeissä ihmissuhteissa.

Lähde: Huffington Post