Useimmat avioerot tapahtuvat näinä kuukausina – lomat vaikuttavat eroamiseen

Washingtonin yliopiston tutkimuksen mukaan maalis- ja elokuussa tapahtuu enemmän avioeroja kuin vuoden muina kuukausina.

Tutkijat uskovat, että perheen rituaareilla talven ja kesän lomien aikana on vaikutusta eromäärien kasvuun näinä kuukausina.

Tutkimuksessa oli alun perin tarkoituksena selvittää laman vaikutuksia avioliittojen vakauteen, mutta analysoidessaan avioerohakemuksia Washingtonin osavaltiossa vuosina 2001-2015, tutkijat havaitsivat yllätyksekseen selvän kaavan eroamisissa.

Lomat ovat tärkeää aikaa perheille

Tutkijat arvelevat, että avioparit välttelevät eropapereiden lähettämistä joulun ja uudenvuoden aikoihin sekä silloin, kun lapset ovat kesälomalla. Näin siksi, että kyseisiä loma-aikoja pidetään perheille pyhinä.

Eron hakeminen näinä aikoina ei useimpien parien mielestä ole sosiaalisesti hyväksyttävää, ja toisaalta he saattavat ajatella, että onnellisen loman viettäminen yhdessä saattaisi vielä pelastaa tilanteen.

Valitettavasti lomat eivät useinkaan ole vastaus avioliitto-ongelmiin, vaan ne saattavat luoda pareille niin paljon stressiä, että yhteinen loma muuttuukin korreksi, joka katkaisee kamelin selän.

Lomien jälkeen pariskunnilta vie hetken saada asiansa järjestykseen ennen avioeron hakua, mikä selittää ajan uudenvuoden ja ensimmäisen erobuumin välillä. Sama pätee lasten lomien päättymiseen kesän jälkeen.

Lähde: Real Simple


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.