Helmikuussa seitsemän esiintyjää kisaa paikasta viisulavalla.

Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) kilpailijat ovat jälleen selvillä. Yle julkisti Suomen vuoden 2022 euroviisuedustajan paikasta kisaavat artistit keskiviikkona 12. tammikuuta.

UMK:ssa ovat mukana Cyan Kicks, BESS, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene.

”Uskon, että meillä on käsissämme kaikkien aikojen kovin ja monipuolisin UMK-artistikattaus. Mukana on artisteja Suomen legendaarisimmista esiintyjistä musiikkialan kuumimpiin nouseviin nimiin”, UMK-raadin puheenjohtaja Tapio Hakanen kertoo.

”Biisien taso on erittäin korkea ja olen todella kiitollinen, että Suomen kovimmat biisinkirjoittajat ja tuottajat ovat olleet mukana tekemässä näitä tulevaisuuden klassikoita. Tunnelmat biiseissä ovat vaikuttavia, mutta hyvinkin erilaisia ja toivon jokaisen suomalaisen löytävän näiden seitsemän biisin joukosta yhden tai monta suosikkia”, hän lisää.

Kilpailukappaleet julkaistaan yksitellen joka arkipäivä. Ensimmäinen kappale julkaistaan torstaina 13. tammikuuta ja viimeinen saadaan kuultavaksi ensikertaa perjantaina 21. tammikuuta – löydät julkaisuaikataulun ja kappaleiden nimet artikkelin lopusta.

Viisut toukokuussa Italiassa

UMK:n finaali järjestetään lauantaina 26. helmikuuta. Suomen euroviisuedustaja selviää Yle TV 1:ssä, Yle Areenassa sekä Ylen radiokanavilla kello 21 alkavassa suorassa lähetyksessä.

Itse Euroviisut järjestetään 10.-14. toukokuuta Italian Torinossa. Italia sai viisut järjestettäväksi, kun rockyhtye Måneskin toi voiton saapasmaalle viime vuonna kappaleella Zitti e Buoni.

Viime vuoden Euroviisuissa Suomea edusti UMK:n huimalla pistesaaliilla voittanut Blind Channel. Oululaislähtöinen violent pop -kuusikko sijoittui Dark Side -kappaleellaan viisuissa kuudenneksi, joka on Suomen viisuhistorian toiseksi paras sijoitus, ja sai finaalissa neljänneksi eniten yleisöääniä.

Alla UMK-kilpailijoiden kappaleet sekä niiden julkaisuaikataulu:

  • Cyan Kicks – Hurricane, julkaistaan torstaina 13.1.
  • BESS – Ram pam pam, julkaistaan perjantaina 14.1.
  • The Rasmus – Jezebel, julkaistaan maanantaina 17.1.
  • Younghearted – Sun numero, julkaistaan tiistaina 18.1.
  • Olivera – Thank God I’m an Atheist, julkaistaan keskiviikkona 19.1.
  • Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua, julkaistaan torstaina 20.1.
  • Isaac Sene – Kuuma jäbä, julkaistaan perjantaina 21.1.