Suomi lähtee tämän vuoden Euroviisuihin raskaammalla musiikilla.

Suomen seuraava euroviisuedustaja on Blind Channel. Oululaislähtöinen bändi otti Dark Side -kappaleellaan murskavoiton Uuden musiikin kilpailussa (UMK) lauantai-iltana 20. helmikuuta.

Violent popiksi musiikkiaan kuvaileva Blind Channel sai UMK:ssa eniten ääniä sekä yleisöäänestäjiltä että kansainväliseltä raadilta. Yhteensä pisteitä kertyi 551 ja ero toiseksi tulleeseen Teflon Brothersiin ja Pandoraan (180 pistettä) oli selvä.

Kuusihenkisen bändin yhdessä tekemä Dark Side on pimeydessä olevien bileiden soundtrack, ja siinä tiivistyy Blind Channelin ydin täydellisesti.

”Me halutaan näyttää, että vaikka elämä olisi synkempää ja rajumpaa, voit silti pitää hauskaa. Tämä kappale on kaikille niille, jotka tuntevat ulkopuolisuutta ja riittämättömyyttä, joiden on joskus tehnyt mieli nostaa keskarit pystyyn ja huutaa”, bändi kertoi UMK-taipaleen alussa.

”Me väitetään, että tällaisia ihmisiä on maailmassa paljon, ja Euroviisuthan on yhtenäisyyden juhlaa, oli se sitten missä muodossa tahansa”, bändi lisäsi.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Rotterdamissa, Alankomaissa 18.-22. toukokuuta. Suomea edustava Blind Channel kisaa finaalipaikasta toisessa semifinaalissa torstaina 20. toukokuuta ja itse finaali käydään lauantaina 22. toukokuuta.

Voit seurata Blind Channelia muun muassa Instagramissa täällä, kun taas alta voit katsoa Blind Channelin UMK-esityksen ja sen alta löydät myös tämän vuoden viisubiisin musiikkivideon. Kaikki tämän vuoden UMK-finalistit löydät aiemmin julkaistusta jutusta täältä ja UMK-finaalin tulokset aivan tämän jutun lopusta.

UMK:n tulokset kokonaisuudessaan:

  • Blind Channel 551
  • Teflon Brothers x Pandora 180
  • Ilta 149
  • Oskr 115
  • Aksel 108
  • Danny 60
  • Laura 13