Euroviisuedustajaksi pääsystä kilpailee 7 artistia tai bändiä.

Tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) finalistit ja heidän kilpailukappaleensa on julkaistu. Finalistien joukosta yksi artisti tai bändi valitaan edustamaan Suomea toukokuussa järjestettävissä Euroviisuissa.

Euroviisuedustajan paikasta kilpailee tänä vuonna seitsemän artistia tai bändiä: Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel sekä Ilta. Ylen mukaan UMK:n ammattilaisraati on valinnut finalistit lähes 300 hakemuksen joukosta.

”Vuoden 2021 UMK:n artisti- ja biisikattaus on kaikkien aikojen kovatasoisin. Mukana on monipuolinen joukko artisteja todellisista legendoista ja listaykkösistä uusiin ja nouseviin nimiin”, YleX:n musiikkipäällikkö ja UMK-ammattilaisraatia vetänyt Tapio Hakanen kertoo Ylellä.

UMK:n voittaja ja Suomen viisuedustaja selviää 20. helmikuuta kello 21 suorassa lähetyksessä, joka esitetään Yle TV1:llä ja Yle Areenassa. Lisäksi UMK-finaali on kuunneltavissa suorana Radio Suomesta ja Yle X3M:ltä.

Voittaja valitaan yleisöäänien sekä kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella (painotus 75 % katsojaäänet, 25 % raadin äänet). Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta kirjautumalla Yle.fi-sovellukseen tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänetysnumeroon.

Alla voit tutustua UMK-finalistien kappaleisiin sekä lopusta löydät videon, jolla esitellään lyhyesti jokainen finalisti.

Oskr – Lie

Turkulainen Oskr eli Oskari Ruohonen on Ylen mukaan musiikillisessa perheessä kasvanut huippulahjakas multi-instrumentalisti. Oskr:n sukunimi voi kuulostaa tutulta, sillä hän on Matti ja Teppo -duon Teppo Ruohosen poika.

Voit lukea lisää kappaleesta täällä.

Teflon Brothers x Pandora – I Love You

Monien suomalaisten bileiltoja jo vuosia tahdittanut Teflon Brothers, eli Pyhimys, Heikki Kuula ja Voli, on yhdistänyt voimansa yhden eurodancen pioneerin kanssa, kun mukana kappaleessa on ruotsalainen Pandora, eli Anneli Magnusson.

Voit lukea lisää kappaleesta täällä.

Danny – Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua

Tämä mies ei esittelyjä kaipaa! Danny eli Ilkka Lipsanen on suomalaisen viihteen edelläkävijä, joka on tehnyt musiikkia jo seitsemällä vuosikymmenellä.

Voit lukea lisää kappaleesta täällä.

Laura – Play

Virolainen Laura eli Laura Põldvere on UMK-finalistien viisukonkari, sillä hän on edustanut Viroa kaksi kertaa Euroviisuissa, vuosina 2005 ja 2017. Ylen mukaan Suomessa jo pienestä pitäen paljon aikaa viettänyt Laura asuu puolet ajastaan Suomessa.

Voit lukea lisää kappaleesta täällä.

Aksel – Hurt

Aksel Kankaanrannan piti edustaa Suomea viime vuonna Euroviisuissa, mutta viisut peruttiin koronaviruksen takia. Aksel onkin odotetusti mukana kisaamassa viisuedustajan paikasta tänä vuonna.

Voit lukea lisää kappaleesta täällä.

Blind Channel – Dark Side

Oululaislähtöinen Blind Channel erottuu muiden viisuehdokkaiden joukosta raskaamalla tyylillään. Bändi itse luonnehtii musiikkiaan violent popiksi.

Voit lukea lisää kappaleesta täällä.

Ilta – Kelle mä soitan

Vahvaääninen Ilta, eli Ilta Fuchs on Ylen mukaan elänyt ja hengittänyt musiikkia koko elämänsä. Monille suomalaisille hän on tullut tutuksi Cheekin Sillat-hitin myötä sekä Tähdet, tähdet -ohjelmasta.

Voit lukea lisää kappaleesta täällä.

Alla olevalla videolla esitellään kaikki viisuehdokkaat lyhyesti. Lisätietoja UMK:sta löydät Ylen sivuilta täällä.