Naisten farkkuissakin on taskut, mutta ne eivät ole läheskään niin käytännölliset kuin miesten farkkujen taskut.

Naisten farkuissa on selvästi pienemmät taskut, mikä on nyt vahvistettu jopa tutkimuksella. The Puddingin toteuttamassa tutkimuksessa selvisi, että keskimäärin naisten farkkujen taskut ovat 48 prosenttia pienemmät ja 6,5 prosenttia kapeammat kuin miesten farkuissa.

The Independentin mukaan tutkimusryhmä analysoi 20 suuren merkin, H&M:stä Calvin Kleiniin, farkuista yhteensä 80 housujen taskujen koot. Tutkimuksessa testattiin, miten tyypilliset taskuissa pidettävät asiat, kuten avaimet, puhelin ja lompakko, mahtuivat naisten ja miesten farkkujen taskuihin.

Vain 40 prosenttiin naisten farkuista mahtui iPhoneX-puhelin, kun taas miesten farkkujen kohdalla kyseinen puhelin mahtui jokaisten tutkittujen farkkujen taskuun. Samaa kokeiltiin myös Samsung Galaxylla, joka mahtui vain viidennekseen (20%) naisten farkuista, mutta sopi mukavasti 95 prosenttiin miesten farkkujen taskuja.

The Independentin mukaan naisten farkkujen etutaskuun ei mahdu edes naisen käsi kunnolla: vain kymmenen prosenttiin tutkituista naisten farkuista mahtui naisen käsi. Sen sijaan jokaiseen tutkittuun miesten farkkupariin mahtui niin naisen kuin miehenkin käsi.

Tutkimuksessa selvisi, että isoimmat etutaskut naisten farkuissa on Abercrombie & Fitchin farkuissa ja seuraavaksi isoimmat ovat American Eaglen ja H&M:n farkuissa. Näissäkin farkuissa ne kuitenkin ovat pienemmät verrattuna miesten farkkujen etutaskuihin.

Voit tutustua tutkimukseen tarkemmin täällä.

Lähde: The Independent