Tutkimus: Yli 55-tuntiset työviikot voivat olla pahasta terveydelle

Tutkijoiden mukaan jos teet töitä yli 55 tuntia viikossa, on riskisi aivoverenkiertohäiriöön suurempi.

Lancetin julkaiseman tutkimuksen mukaan yli 55-tuntisia työviikkoja tekevillä on 33 prosenttia suurempi aivoverenkiertohäiriön riski ja 13 prosenttia korkeampi sepelvaltimotaudin riski kuin 35-40-tuntisia työviikkoja tekevillä. Tutkimukseen osallistui yli 600 000 ihmistä.

Tutkijoiden mukaan jokainen yli 40 työtunnin päälle tehty työtunti kasvattaa riskiä. 48 tuntia viikossa töitä tekevillä riski kasvaa 10 prosentilla, kun taas 54 tuntia viikossa töitä tekevillä riski kasvaa 27 prosentilla.

Newserin mukaan tutkimus on suurin, joka tutkii pitkien työpäivien ja sydämen terveyden kytköstä. Tutkijat eivät kuitenkaan osanneet tarkalleen sanoa, mikä nostatti riskiä, vaikka ottivat huomioon eri tekijöitä, kuten tupakoinnin.

Tutkijat uskovat, että vaikuttavat tekijät, kuten stressi, huono ruokavalio ja liikunnan puute, ovat vastuussa osittain kasvaneesta riskistä. Tämän takia onkin tärkeää, että pitkiä työpäiviä tekevät huolehtivat itsestään hyvin.

”Pitkien työpäivien teko voi sisältää istumista pitkiä aikoja ja stressin kokemista sekä se voi johtaa siihen, että on vähemmän aikaa huolehtia itsestään”, Stroke Associationin edustaja kommentoi ja neuvoi, että riskistään huolissaan olevien kannattaa säännöllisesti tarkistuttaa verenpaineensa.

Lähde: Newser


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.