Vaimon työtilanne vaikuttaa miehen käsityksiin naistyövoimaa kohtaan.

Pohjois-Carolinan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miehillä, joiden vaimot eivät ole töissä, on todennäköisemmin negatiivinen ajattelutapa naistyövoimasta. Kotirouvien kanssa naimisissa olevilla miehillä oli The Friskyn mukaan myös negatiivisemman näkemykset yrityksistä, joiden johdossa on naisia ja he uskovat, ettei kyseiset yritykset toimi yhtä tehokkaasti.

Negatiiviset näkemykset omaavat miehet kieltävät todennäköisemmin myös ylennysmahdollisuudet naisilta. Tällaiset miehet myös tekevät valintoja, jotka estävät päteviä naistyökavereita nousemasta urallaan ylöspäin.

The Friskyn mukaan aihetta tutkittiin viiden tutkimuksen avulla, mihin osallistui noin tuhat naimisissa olevaa heteromiestä. Erilaisista tutkimusmenetelmistä ja -näytteistä huolimatta tulokset olivat samantyyppiset.

Tutkimuksen mukaan miesten avioliitot vaikuttivat usein lähes aiheuttavan seksistisen käytöksen sen sijaan, että ajatusmaailma olisi ollut aina olemassa. Useimmissa tapauksissa miehet eivät olleet niin seksistisiä avioliittonsa alkuvaiheessa.

Ajan myötä työttömien naisten kanssa naimisissa olleista miehistä tuli vähemmän tukevia työelämässä olevia naisia kohtaan. Toisaalta taas miehet, joiden vaimot olivat töissä, tukivat ajan myötä naistyöntekijöitä enemmän.

Lähde: The Frisky