Tutkimus paljasti, että tietyn luonteenpiirteen omaavilla on vahvempi immuunijärjestelmä.

Jos et sairastu helposti, voi syy löytyä luonteestasi. Ulospäin suuntautuneet, luonnostaan siis puheliaammat, energiset ja itsevarmat henkilöt, omaavat tutkimuksen mukaan todennäköisemmin vahvemman immuunijärjestelmän.

Sitä vastoin ihmiset, jotka tunnistautuivat tunnollisiksi tai varovaisiksi, omaavat heikoimman immuunijärjestelmän. Tutkimus julkaistiin Psychoneuroendocrinologyssa.

Tutkimukseen osallistuneilta otettiin verikokeet sekä he tekivät persoonallisuuskyselyn, jossa mitattiin viittä erilaista luonteenpiirrettä.

Shape-lehden mukaan luonteeltaan innostuneemmilla ja ulospäin suuntautuneemmilla oli valkosoluissaan vähemmän proinflammatorisia geenejä, mitkä auttavat taistelemaan tulehdussairauksia vastaan. Tunnollisilla yksilöillä taas oli korkeammat inflammatoriset geenit ja enemmän vaarantuneet immuunijärjestelmät.

Tutkijat uskovatkin, että ulospäin suuntautuneiden ollessa sosiaalisempia ja näin enemmän ihmisten kanssa tekemisissä, heidän immuunijärjestelmänsä ovat vahvistuneet taistelemaan tulehduksia vastaan.

Lähde: Shape