Tutkimusta varten analysoitiin useita kymmeniä tuhansia profiilikuvia Twitteristä.

Moni valitsee profiilikuvansa eri palveluihin sen perusteella, että kuva näyttää hyvältä, mutta kuva kertoo muustakin kuin ulkonäöstäsi. Tutkimuksen mukaan profiilikuvasi voi kertoa myös paljon siitä, minkälainen olet luonteeltasi.

Pennsylvanian yliopiston tutkijat analysoivat yli 66 000 Twitter-käyttäjän profiilikuvaa ja selvittivät, että kuvissa on monia eri tekijöitä, jotka kertovat paljon kuvassa olevasta ihmisestä.

Tutkimukseen pohjautuen, tällainen olet valitsemasi profiilikuvan perusteella:

Jos kuvassa on vain kasvosi: Olet tunnollinen ja tietoinen siitä, mitä sinulta eri tilanteissa odotetaan.

Jos kuvassa on myös muita ihmisiä: Olet todennäköisesti ulospäin suuntautunut persoona. Tämän ryhmän ihmiset suosivat myös kuvia, jotka ilmentävät nuoruutta – profiilin omistaja näyttää kuvassa nuorelta tai on nuorten seurassa.

Jos kuvassa on muuta kuin kasvosi: Olet avoin uusille asioille ja kokemuksille. Perinteikästä kasvokuvaa välttäen paljastat olevasi toisinajattelija.

Jos kuvasi tuntuu hieman sekavalta: Olet rento, pirteä ja et murehdi pikkujuttujen takia.

Jos kuvasi on kirkas, mutta hieman epätarkka: Olet virran mukana kulkeva luonne ja haluat kaikkien tulevan toimeen keskenään.

Jos kuvasi on tumma, yksinkertainen ja näyttää kasvosi todella läheltä: Olet neuroottinen ja sinulla on taipumusta ahdistukseen ja mustasukkaisuuteen tai turhaudut helposti.

Jos sinulla on kuvassasi silmälasit: Sinulla on korkea älykkyysosamäärä ja omaksut älykkyyttä kuvaavia ominaisuuksia.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Glamour