Tutkimus: Seksikumppaneidesi määrä voi vaikuttaa yllättävällä tavalla avioliittosi kestoon

Tutkija löysi yllättävän kytköksen seksikumppaneiden ja avioerojen määrän väliltä.

Olisi helppoa kuvitella, että seksikumppaneiden määrä on vain numero, mutta tutkimuksen mukaan määrä voi vaikuttaa siihen, kuinka todennäköisesti avioliitto päättyy eroon. Institute for Family Studies -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan avioerojen määrät olivat jatkuvasti korkeammat niiden naisten keskuudessa, kenellä oli kaksi seksikumppania ennen avioliittoa, verrattuna naisiin, joilla seksikumppanieta oli 3-9.

Tutkimusta varten tohtori Nicholas H. Wolfinger analysoi National Survey of Family Growth -tutkimuksessa kerättyjä tietoja vuosilta 2002, 2006-2010 ja 2011-2013. Women’s Healthin mukaan tiedoista ei ilmennyt, miksi kaksi on huonoin lukema avioliiton kestoa ajatellen, mutta Wolfingerillä on oma teoria aiheesta.

”Kaksi seksikumppania ennen avioliittoa antaa liikaa mahdollisuuksia suoraan vertailuun. Toinen on aina se yksi, joka ’pääsi karkuun'”, Wolfinger kommentoi.

Jos seksikumppaneita on kolme, neljä tai enemmänkin, on silloin henkilöllä mahdollisesti parempi käsitys siitä, minkälainen tarjonta niin sanotusti seksikumppaneiden suhteen on. Wolfingerin mukaan toisin sanottuna omat seksikumppanit eivät enää vaikuta niin erityisiltä tai tärkeiltä.

Wolfinger selvitti myös, että avioerojen lukumäärät neitsyinä naimisiin menevien ja 1-2 seksikumppania omaavien naisten keskuudessa ovat laskeneet. Sen sijaan yhä useammat naiset, joilla ennen avioliittoa on ollut yli 10 seksikumppania, eroavat.

Women’s Healthin mukaan on syytä huomata, että tutkimusta ei julkaistu tieteellisessä journalissa eikä siinä otettu huomioon muita tekijöitä kuin seksikumppaneiden määrä ennen avioliittoa. Tuloksiin kannattaakin suhtautua hieman varauksella.

Omasta seksikumppaneidesi lukumäärästä huolimatta Wolfinger huomauttaa, että esiaviollisen seksin muuttuessa koko ajan vähemmän ja vähemmän tabuksi, ei se enää tee niin lommoa ihmisten avionneen – mikä Women’s Healthin mukaan on edistystä.

Voit lukea Wolfingerin tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.