Tutkimus: Runsas maidonjuonti voi kasvattaa naisten ennenaikaisen kuoleman riskiä

Ruotsalaistutkimus löysi kytköksen runsaan maidonjuonnin ja kuolemanriskin väliltä.

Ruotsalaistutkimus on löytänyt kytköksen ennenaikaisen kuoleman riskin ja runsaan maidonjuonnin väliltä – etenkin naisten keskuudessa. Tutkimukseen osallistuneet naiset, jotka joivat ainakin kolme lasillista maitoa päivässä, kuolivat lähes kaksi kertaa todennäköisemmin tutkimusaikana kuin naiset, jotka joivat alle lasillisen maitoa päivässä eikä murtumariski pienentynyt.

Newserin mukaan Karl Michaelsson tiimeineen seurasi yli 61 000 naista, jotka olivat tutkimuksen alkuvaiheessa 39-74-vuotiaita. Tutkimukseen osallistui myös miehiä, mutta ennenaikaisen kuoleman riski enemmän maitoa juoneiden miesten kohdalla ei ollut niin merkittävästi suurempi kuin naisten osalta.

Michaelsson uskoo maidossa olevan galaktoosin vaikuttavan terveyteen, sillä tutkija uskoo sen laukaisevan oksidatiivista stressiä ja tulehdusta. Sen sijaan hapanmaitotuotteilla oli päinvastainen vaikutus kuin maidolla.

”Tuloksemme kyseenalaistavat runsaan maidonjuonnin suositukset murtumien ehkäisymielessä”, tutkijat kirjoittivat British Medical Journalissa julkaistussa tutkimuksessa.

Newserin mukaan tuloksia ei kuitenkaan pitäisi vielä käyttää ruokavaliosuositusten teossa ja muiden medioiden mukaan aiheesta tarvitaan vielä lisätutkimuksia.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.