Tutkimus: Raskauspahoinvoinnista kärsiminen voi kertoa alhaisemmasta riskistä saada keskenmeno

Tutkimus on yhdistänyt raskauspahoinvoinnin pienempään riskiin saada keskenmeno.

JAMA Internal Medicine -journalissa julkaistu tutkimus tuo raskauspahoinvoinnista kärsiville hieman lohtua: tutkimuksessa on löytänyt yhteys pahoinvoinnin ja alhaisemman keskenmenoriskin väliltä.

National Institute of Child Health and Human Developmentin tutkijat seurasivat joukkoa naisia, jotka osallistuivat erilliseen tutkimukseen, johon liittyi aspiriini ja keskenmeno. Tutkijat perehtyivät naisiin, jotka olivat aiemmin saaneet 1-2 keskenmenoa ja saaneet raskaustestistä positiivisen tuloksen.

Naiset kirjasivat päivittäin oireensa raskauden ensimmäisten kahdeksan viikon ajan sekä tämän jälkeen kerran kuukaudessa ensimmäisen kolmanneksen loppuun saakka. Kahdeksanteen raskausviikkoon mennessä 57,3 prosenttia naisista oli kertonut pahoinvoinnista ja 26,6 prosenttia naisista kertoi pahoinvoinnista sekä oksentamisesta.

Tutkimuksen mukaan näiden kahden ryhmän naisilla oli 50-75 prosenttia pienempi todennäköisyys saada keskenmeno. Tutkimuksessa oli mukana 797 naista, jotka olivat saaneet positiivisen tuloksen raskaustestissä, ja näistä naisista 188:lla raskaus päättyi keskenmenoon.

Ei huolta, jos et ole kokenut raskauspahoinvointia

Alhaisemman keskenmenoriskin ja raskauspahoinvoinnin kytkökselle ei ole tarkkaa syytä tiedossa, mutta tutkimuksen taustalla on monia ajatuksia. Tutkijoiden mukaan pahoinvointi voi olla kytköksissä hormonaalisiin muutoksiin vartalossa, mitkä ovat hyvästä sikiölle.

Tutkijat myös esittivät idean, että pahoinvointi saa syömään paljon hiilihydraatteja sisältäviä ruokia, millä voi olla posiitivisia vaikutuksia kehitykseen.

Jos et ole kokenut aamupahoinvointia raskauden aikana, tutkijat kehottavat olemaan huolehtimatta.

”Jokainen raskaus on erilainen ja vaikka naisilla ei olisi oireita, ei se tarkoita sitä, että raskaus päättyisi keskenmenoon”, tutkimusta johtanut Stefanie Hinkle rauhoitteli.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.