Ei ole yhdentekevää suhteen keston kannalta, missä iässä olette solmineet avioliiton.

Pandemian aikana monet suhteet ovat kokeneet melkoisia karikkoja, sillä pandemia on rasittanut suhteita aivan uudenlaisella tavalla. Suhteen onnellisuuteen ja toimivuuteen vaikuttaa kuitenkin taustalla yllättävän merkittävä asia: kuinka kauan olette olleet yhdessä, ja minkä ikäisinä menitte naimisiin.

Suhteen onnellisuuden kannalta voi olla hyvin merkittävä ero siinä, menittekö naimisiin opiskelijoina vai vasta keski-ikäisinä. Tutkimuksissa onkin todettu, että ikä, jossa menitte naimisiin voi määritellä sen, kuinka suuri riski teillä on avioeroon.

Eräässä tutkimuksessa 45 % eronneista ihmisistä sanoi eron syyksi sen, että he menivät naimisiin liian nuorina. Keskimääräinen ikä näin vastanneille henkilöille oli 23 vuotta. Voidaan siis todeta, että 23-vuotiaana naimisiin menneet ovat isoimmassa riskissä erota.

Keskimäärin 29-vuotiaana naimisiin menneet olivat kuitenkin jo sitä mieltä, ettei nuorena naimisiin meneminen vaikuttanut avioeron syihin.

Eräässä toisessa tutkimuksessa todettiin, että he, jotka menevät naimisiin 28–32-vuotiaina ovat pienimmässä riskissä erota.

Minkä ikäisinä sinä olet mennyt tai menossa naimisiin?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Engin Akyurt, Unsplash