Haluaisitko mennä joskus naimisiin? Kannattaa miettiä häiden ajankohtaa, sillä sinun ja kumppanisi iällä voi olla merkitystä avioliiton laadun kannalta.


Jos suunnittelet naimisiin menoa, kannattaa suunnitelmissa ottaa huomioon sinun ja kumppanisi ikä, sillä tiede paljastaa, että ihmisten ikä voi vaikuttaa avioliiton laatuun.


Mikä siis on paras ikä mennä naimisiin? Tutkimusten mukaan kaikkein paras ikä on 28.


Asiantuntijat sanovatkin, että alle 25-vuotiaiden ei kannattaisi mennä naimisiin, sillä heidän aivonsa kehittyvät vielä ja heidän on vaikea tietää, mitä oikeastaan elämältä haluavat. Eräs asiantuntija kertoo, että hänen kliinisten tutkimuksiensa mukaan 28-vuotiaana naiset ovat parhaiten valmistautuneita avioliittoon, sillä he ovat ehtineet saada itseluottamusta, elämänkokemusta ja ovat oppineet tuntemaan itsensä.


Asiantuntija kertoo, että miehillä tuo maaginen ikä on muutaman vuoden vanhempana, ja miehillä paras ikä astella avioliiton satamaan on 32-vuotiaana. Silloin mies on hänen mukaansa riittävän kypsä ja vakiintunut avioliittoa varten.


Näiden tutkimusten tulokset ovat saaneet vahvistusta avioerotilastoista. Tilastot nimittäin kertovat, että heillä, jotka ovat menneet 25-vuotiaina tai vanhempina on 50 % pienempi riski erota ensimmäisen viiden vuoden aikana. Vielä pienemmät eron mahdollisuudet ovat heillä, jotka ovat avioituneet 30–34-vuoden ikäisinä.


Eräs asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että paras ikä mennä naimisiin on, kun tunnet itsesi siihen valmiiksi, ja niin henkilökohtainen kuin myös työelämäsi ovat vakiintuneet tarpeeksi.

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka suunnittelevat naimisiinmenoa!

Lähde: Health Digest