Laihtumiseen ei vaikuta pelkästään se mitä syöt, vaan myös milloin syöt.

Oletko yrittänyt päästä ylimääräisitä kiloista eroon, ja tarkkailet mitä syöt? Se, mitä syöt, ei kuitenkaan riitä. Tutkimusten mukaan on yllättävän tärkeää laihtumisen kannalta myös se, milloin syöt. Aamiaiselle, lounaalle ja illalliselle on pystytty laskemaan tarkat ajat, jolloin syötynä onnistut laihtumaan tehokkaimmin.

Aamiainen tulisikin syödä tarkalleen kello 7.11 aamulla, kun taas optimaalinen aika lounaalle olisi klo 12.30 ja klo 13.00 välillä, mieluiten kuitenkin kello 12.38. Entäpä milloin tulisi sitten syödä illallinen? Tutkijoiden mukaan kello 18.00 ja 18.30 välillä, kaikkein mieluiten kello 18.14.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että lounas ja illallinen kannattaa syödä mieluummin aiemmin kuin myöhemmin.

Tutkijat varoittavatkin erityisesti siitä, että illallinen syödään iltakahdeksan jälkeen. Se lisää senttejä vyötärölle lähes varmuudella.

Entäpä sitten välipalat? Tutkijat kertovat, että kaikkein varmimmin kehosi haluaa välipaloja klo 11.01, kello 15.14 ja 21.31. Näinä kellonaikoina tahdonvoimasi on heikoimmillaan ja sinun kannattaakin keksiä mielekästä tekemistä, joka saa unohtamaan välipalan himon, tai varustaa itsesi terveellisillä välipaloilla.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Good To Know