Tutkimus: Näin huulipunasi väri kuvailee sinua

Nudet, vaaleanpunaiset, luumunväriset sekä punaiset huulet paljastavat erilaisia puolia persoonallisuuksista.

Meikkimerkki CoverGirl yhdisti voimansa Harvardin yliopiston psykologien kanssa perehtyäkseen, miten meikkiyhdistelmät vaikuttavat siihen, miten ihmiset määrittelevät naisen persoonallisuutta ja viehättävyyttä – jopa tiedostamattaan.

Shapen mukaan CoverGirl sai selville jokaisen sävyn määrittelevän, minkälainen nainen kerrot olevasi maailmalle:

Punaista suosivat mielletään luovemmiksi ja rohkeammaksi muiden silmissä. He ovat myös todennäköisimmin poissa kotoa ja yöelämässä lauantai-iltaisin. He myös todennäköisimmin kuntoilevat ainakin viidesti viikossa.

Vaaleanpunaista käyttävät koetaan seuraa rakastavina ja hauskanpitäjinä. Vaaleanpunainen on myös vallan väri: työpaikan johtohenkilöt omistavat todennäköisemmin vaaleanpunaista huulipunaa, kn taas alemmissa tehtävissä olevat naiset käyttävät luumunväristä tai nudea huulipunaa.

Luumunvärisen huulipunan käyttö viestii muille naisen olevan itsenäinen ja omillaan toimeentuleva. Marjasävyjä käyttävät ovat seesteisempiä ja ovat usein viikonloppuisin kotona, julkaisevat harvoin selfieitä ja omistavat vähiten kenkiä muita sävyjä suosiviin verratuna.

Nudella värillä punatut huulet auttavat naisia vaikuttamaan lämpimiltä ja huolehtivilta, minkä takia psykologit suosittelevat kokeilemaan sitä ensitreffeille tai illanviettoon hyvien ystävien kanssa. Tätä sävyä käyttäessä saa samalla huulipunan käytöstä tulevat edut, joista uutisoimme aiemmin, sekä samalla korostaen omaa luonnollista väriä.

Lähde: Shape


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.