33-vuoden jälkeen synnyttävät elävät yli 90-vuotiaiksi.

Tutkimus väittää, että ne naiset, jotka tulevat luonnollisesti raskaaksi ja synnyttävät noin 35-vuotiaina ja sen jälkeen elävät pidempään kuin muut naiset. Newserin mukaan bostonlaiset tutkijat saivat selville, että erityisesti 33-vuotiaana ja sen jälkeen synnyttävät naiset elävät kaksi kertaa todennäköisemmin 95-vuotiaaksi kuin naiset, jotka lopettavat lasten tekemisen 29-vuotiaina.

Tämän ei kuitenkaan pitäisi antaa vaikuttaa omiin aikeiseen lasten hankkimisen suhteen.

”Naisten ei pitäisi viivytellä lasten tekemisen kanssa tämän tutkimusken perusteella”, sen toinen tekijä Thomas Perls kommentoi, mutta hän toivoo, että tutkimus saa ihmiset olemaan tuomitsematta naisia, jotka tulevat keski-ikäisenä raskaaksi.

”Kriitikot sanovat, että he ovat liian vanhoja huolehtimaan teineitään tai auttamaan lastenlasten kanssa, mutta minä lyön vaikka vetoa siitä, että nämä naiset ikääntyvät erittäin hyvin”, Perls sanoi Newserin mukaan.

Tutkimustuloksessa pitää kuitenkin ottaa huomioon se, että se ei koske niitä naisia, jotka tulevat raskaaksi keinohedelmöityksellä. Tutkijat uskovatkin, että naiset, jotka tulevat luonnollisesti raskaaksi myöhemmällä iällä, omaavat geneettisiä ”muuttujia”, jotka hidastavat heidän ikääntymistään.

Myöhemmällä iällä synnyttämällä on myös paremmat mahdollisuudet siirtää kyseiset geenit jälkipolvillekin.

”Tämä mahdollisuus voi olla vihje siitä, miksi monet naiset elävät miehiä useammin 100-vuotiaaksi”, Perls kertoi.

Lähde: Newser


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia