Tutkimus: Miesten terveydellä enemmän merkitystä avio-onnen suhteen

Naisten terveydentilalla ei ole yhtä suuria vaikutuksia avio-onneen kuin miesten terveydentilalla.

Chicagon yliopiston tutkijoiden mukaan avioliiton laatu kärsii, jos miehellä on terveysongelmia, mutta naisen terveysongelmien kohdalla ei. Tulokset perustuvat iäkkäämpiin 953 pariskuntaan, jotka ovat olleet osana NSHAP-projektia.

Journal of Marriage and Family -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan vaimot, joiden puolisoilla oli heikko fyysinen kunto, raportoivat korkeammista konfliktien määristä avioliitossa kuin he, joiden puolisot olivat hyvässä kunnossa. Vaimojen terveydentiloilla ei kuitenkaan ollut vaikutusta miesten kertomuksiin avioliiton koflikteista.

Tutkijoiden mukaan tämä voi johtua vaimojen roolista vanhemmissa avioliitoissa.

”Naisista joskus puhutaan avioliittojen parisuhdeasiantuntijoina, eli heillä on paremmat valmiudet sosioemotionaaliseen työhön ja kykyyn ylläpitää kummankin osapuolen tyytyväisyyttä”, tutkijat kirjoittivat Huffington Postin mukaan.

”Tämän johdosta sairaasta puolisosta huolehtiminen sekä tarkkaavaisempana oleminen puolison piirteistä on raskaampaa vaimoille kuin miehille, keskimäärin”, tutkijat jatkoivat.

Tutkimuksen toisen kirjoittajan, James Iveniukin mukaan tulevien sukupolvien aikana tilanne voi kuitenkin muuttua.

”Emme vielä oikein tiedä, mitä odottaa nykysukupolvelta heidän kasvaessa vanhemmiksi. Voi olla, että heistä tulee enemmän perinteikkäämpiä ja tämä sama kuvio toistuu. Voi kuitenkin käydä  myös niin, että he havainnoivat vanhempiensa ja isovanhempiensa perinteikkäitä suhteita ja päättävät toimia toisin kuin he”, Iveniuk sanoi Huffington Postille.

Lähde: Huffington Post


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.