Kilpailussa muiden voittaminen voi lisätä epärehellisyyttä.

Harva voi sanoa, etteikö voittaminen tuntuisi mukavalta. Mutta muiden voittaminen voi tehdä sinusta epärehellisemmän – petkuttajan.

Israelilaistutkimus löysi kilpailun voittamisen ja sen jälkeen itsensä tuntemisen oikeutetuksi voittaa uudelleen väliltä yhteden. Newserin mukaan tutkimukseen osallistuneet olivat valmiita huijaamaan voittaakseen uudelleen.

”Kun menestystä mitataan sosiaalisena vertailuna, kuten on kilpailun voittamisen kohdalla, epärehellisyys lisääntyy”, tutkija Amos Schurr totesi tiedotteessa.

Schurrin mukaan jos menestys ei perustu toisen henkilön päihittämiseen, kuten on esimerkiksi oman kuntoilutavoitteen saavuttamisessa, epärehellisyys vähenee.

Newserin mukaan tutkimusta varten 86 korkeakouluopiskelijaa laitettiin pareiksi ja kilpailemaan toinen toistaan vastaan pelissä, jossa piti arvioida tietokoneen näytöltä objektien lukumäärää. ”Voittajat” valittiin kuitenkin umpimähkään ja voittajat saivat nappikuulokkeet.

Tämän jälkeen opiskelijat pelasivat noppapeliä, jossa toinen heitti noppia ja toinen opiskelija seurasi vierestä, mutta vain noppia heittänyt näki lopputuloksen. Lopputulos määräsi sen, kuinka monta sekeliä (Israelin rahayksikkö, vastaa noin 20 senttiä) osallistuja saisi.

Newserin mukaan aiemmassa kilpailutilanteessa voittaneet valehtelivat todennäköisemmin ja saivat enemmän sekeleitä kuin olisivat ansainneet.

”Kilpailun voittaminen aiheuttaa myöhempää, erillistä epäeettistä käytöstä”, tutkijat totesivat.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia