Joululahjojen hankkiminen voi aiheuttaa monille stressiä, mutta tutkimuksen valossa stressaaminen on turhaa.

Sage Journals -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan ihmiset ovat yhtä tyytyväisiä ajatuksella valittuihin, saajalle tarkoin suunniteltuihin lahjoihin kuin he ovat helppoihin lahjoihin, jotka on haettu kaupasta viime hetkellä.

Pure Wow’n mukaan tutkijat saivat selville, että ongelma ”täydellisen” lahjan löytämisessä on siinä, että antajalla on taipumus keskittyä lahjan antamisen hetkeen verrattuna siihen, miten lahjaa käytetään ajan myötä.

Vaikka onkin mahtavaa nähdä ilahtuneet kasvot, kun saaja löytää paketistaan sinun tekemän huivin, olisi saaja pidemmän päälle ihan yhtä iloinen hatusta, jonka löysit alennusmyynnistä kaupasta.

Sen sijaan, että miettisit hetkeä, jolloin paketin sisältö paljastuu, kannattaa Pure Wow’n mukaan koettaa etsiä lahjoja, joille läheisilläsi on käyttöä – villasukat eivät ehkä ole seksikkäin lahja, mutta niistä on paljon iloa talvipakkasten aikaan.

Pure Wow’n mukaan ratkaisevaa onkin se, että ihmiset vain rakastavat lahjojen saamista. Siksi ei kannata stressata ja tehdä itseään hulluksi koettamalla löytää jokaiselle tarkoin mietitty ja suunniteltu lahja, koska he kyllä rakastavat sinua ja lahjaasi kaikesta huolimatta.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Pure Wow