Erilaiset orgasmit riippuvat siitä, stimuloidaanko klitoriksen ulkoista osaa vai emätintä.

Useiden vuosikymmenten ajan naisten on kerrottu pystyvän saamaan kahdenlaisia orgasmeja, emätin- sekä klitorisorgasmeja. Näiden kahden eroista ja syistä lääkärit ovat kiistelleet runsaasti.

Ranskalaiset gynekologit päättivät selvittää asiaa ja heidän tekemissään testeissä kävi ilmi, että klitoriksen sisäinen ”juuri” ei ole osana klitoriksen stimuloinnissa, mutta emättimen stimulaatiossa mukana ovat sekä ”juuri” että ulkoinen klitoris. Tämä taas viittaisi siihen, että teoria kahdesta erilaisesta orgasmityypistä pitää paikkansa.

Testeissänä tutkijat Odile Buisson ja Emmanuele A Jannini yhdistivät kolme naista ultraäänilaitteisiin, joita käytettiin visualisoimaan klitoriksen hermojen järjestelmää (clitorourethrovaginal) sekä ulkoisen, suoraan klitorikseen kohdistuneen stimuloinnin että emättimen stimuloinnin aikana.

Naisten stimuloidessa itseään, tutkijat käyttivät apunaan antureita, joilla mitattiin pieniä muutoksia alueen veren virtauksessa käyttämällä sykähdyksiä, joita kutsutaan Doppler-signaaleiksi. Tästä mittauksesta paljastui, että klitoriksen ulkoiseen stimulointiin ei liittynyt sisäistä juurta, mutta emättimen stimuloinnissa mukana olivat molemmat osat.

Tutkijoiden mukaan tämä vaikutti veren virtaukseen ja siten oli kytköksissä eroihin tuntemuksissa. Tutkijoiden mukaan heidän saamiensa tulosten perusteella näistä kahdesta stimulaatiosta raportoidut erilaiset havainnot voidaan selittää siis klitoriksen eri osien avulla.

Lähde: Daily Mail

Kommentit

Kommenttia