Seksiä harrastaessa kyllä kuluu kaloreita, mutta ei mitenkään merkittävästi.

Jos ajattelit kuluttaa romanttisten treffien aikana nauttimasi kalorit pois harrastamalla myöhemmin illalla seksiä, ei New England Journal of Medicinessä julkaistu tutkimus tuo sinulle hyviä uutisia. Tutkijat ovat nimittäin murtaneet kyseisen myytin siitä, että seksi olisi hyvä tapa kuluttaa kaloreita.

Tutkimuksessa käsiteltiin myyttiä, jonka mukaan seksin aikana kuluisi 100-300 kaloria (kcal) osapuolta kohden, mutta näin ei ole. Tutkimuksesta uutisoineen brittilehti Independentin alaisen indy100:n mukaan esimerkiksi 70 kiloa painava mies kuluttaa 3,5 kaloria (kcal) seksin aikana minuutissa, mikä tunnissa olisi noin 210 kaloria (kcal) – saman voi saavuttaa kävelemällä kohtalaista vauhtia.

”Otettaen huomioon, että keskiverto seksi kestää noin kuusi minuuttia, saattaisi 30-35-vuotias mies kuluttaa keskimäärin 21 kaloria (kcal) yhdynnän aikana”, tutkijat kirjoittavat.

”Noin yhden kolmasosan hän olisi voinut kuluttaa kuitenkin katsomalla televisiota, joten yhden seksikerran inkrementaalinen hyöty energiankulutukseen on mahdollisesti 14 kaloria (kcal)”, tutkijat lisäsivät.

Indy100:n mukaan tutkimuksessa selvisi myös, että seksin lisäksi imettäminen, liikuntatunnit koulussa ja nautittujen kaloreiden määrään tehdyt pienet muutokset eivät ole niin hyvästä laihduttamista ajatellen kuin moni on saattanut ajatella.

Voit lukea lisää tutkimuksesta ja sen murtamista myyteistä täällä.

Lähde: indy100