Tuoksuttele näitä luonnon omia ilmanraikastimia, jotka parantavat mielialaasi – löydät niitä keittiöstäsi

Hajuilla on suuri merkitys siihen, kuinka hyvältä olo tuntuu. Paha haju ei varmasti paranna mielialaa, joten kannattaa haistella hyvän tuulen tuovia tuoksuja, kun haluaa tulla paremmalle päälle.

Monista keinotekoisista tuoksuista voi tulla pää kipeäksi, eikä niiden haistelu ole välttämättä edes kovin terveellistä. Luonto tarjoaa meille monia raikkaita ja ihania tuoksuja, joita voi myös sekoitella keskenään.  Brightside-sivustolla esitellään viisi sekoitusta, joiden tuoksu on niin ihana, että ne saavat tuntemaan olon heti paremmaksi. Niiden ainekset löytyvät keittiöstä.

1. Omena, kaneli, tähtianis ja neilikka

Tämä raikas, mutta samalla pikantti tuoksu sopii täydellisesti tuomaan viileän kesäillan tunnelman. Pilko omenat ohuiksi viipaleiksi, laita ne purkkiin ja kaada päälle vettä. Lisää sekaan kanelitankoja, neilikoita ja pari palaa tähtianista. Voit muutella ainesosien suhdetta oman makusi mukaan.

2. Sitruuna, lime, rosmariini ja vanilja

Rosmariini ja vanilja tuoksuvat virkistävälle ja raikkaalle. Leikkaa sitruuna ja lime viipaleiksi, laita ne purkkiin ja lisää päälle vettä. Lisää sekaan muutama tippa vaniljauutetta ja 3–4 oksaa rosmariinia.

3. Sitruuna, timjami, minttu ja vaniljauute

Timjamin erikoinen tuoksu yhdistyy ihanteellisesti sitruunan ja mintun kanssa. Leikkaa sitruuna viipaleiksi, laita purkkiin ja kaada päälle vettä. Lisää muutama tuore oksa minttua ja timjamia. Voit myös käyttää timjamin ja mintun kuivattuja lehtiä. Lisää sekaan pari tippaa vaniljauutetta.

4. Appelsiini, inkivääri ja manteli

Manteleiden makean ja mausteisen tuoksu yhdistettynä appelsiinien mehukkaaseen tuoksuun tuottaa täydellisen tuoksujen yhdistelmän. Leikkaa appelsiini pyöreiksi viipaleiksi, aseta ne purkkiin ja kaada päälle vettä. Lisää pari viipaletta sitruunaa, jotta aromista tulee vieläkin raikkaampi. Voit myös käyttää tuoretta inkivääriä (leikattu pieniksi viipaleiksi). Lisää vielä manteliöljyä.

5. Kurkku, basilika ja sitruunaruoho

Basilikan pistävä tuoksu sekoitettuna kurkun ja sitruunaruohon tuoreisiin tuoksuihin tulee olemaan suosikkituoksusi. Se stimuloi aistejasi ihanalla tavalla. Leikkaa muutama viipale kurkkua, laita ne purkkiin ja lisää päälle vettä. Lisää muutama oksa basilikaa (voit käyttää myös kuivattua basilikaa) ja pari tippaa eteeristä sitruunaruohosta tehtyä öljyä.

Sekoita ja nauti hurmaavista hyvän mielen tuovista tuoksuista!

Lähde: Brightside


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.