Jos etsit rakkautta deittisovellusten avulla, kiinnitä huomiota siihen, mitä mainitset profiilissasi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset ja miehet ovat paljon haluttavampia Tinderin ja Bumblen kaltaisissa sovelluksissa, jos he mainitsevat esimerkiksi ulkoilun tai lemmikit. Sen sijaan lapsia tai seksiä ei kannata mainita, kertoo The Sun.

Tutkimuksen mukaan pisteitä potentiaalisen kumppaniehdokkaan silmissä voi nostaa myös se, jos mainitsee lemmikit, ystävät, perheen, ruoan ja terveyden.

”Sekä miesten että naisten kohdalla ulkoilu sekä musiikki tai taide olivat merkittävän positiivisesti yhdistetty haluttavuuteen”, Glasgow’n ja Stirlingin yliopistojen tutkijat selittivät.

”Ruoasta tai terveydestä sekä perheestä tai ystävistä keskusteleminen sen sijaan oli positiivisesti kytköksissä haluttavuuteen vain naisten profiileissa”, he lisäsivät.

Tutkimusta varten tutkijat perehtyivät nettideittailumainoksiin tunnistaakseen top 25 -aihetta, joita ihmiset käyttivät itsensä kuvailemiseen, kuten hyvä huumorintaju ja musikaalisuus. Tämän jälkeen he pyysivät sataa vapaaehtoista arvioimaan profiileja viehättävyyden perusteella.

”Saimme selville, että sekä miesten että naisten profiilit, joissa todennäköisemmin keskusteltiin seksistä, olivat ne yleisestä vähemmän haluttavia”, tutkijat sanoivat The Sunin mukaan.

”Tämä käy yksiin aiempien löydösten kanssa, minkä mukaan miehet, verrattuna naisiin, osoittavat suurempaa mieltymystä lyhytaikaisiin, sitoutumattomiin suhteisiin ja todennäköisemmin etsivät useampia kumppaneita”, tutkijat jatkoivat.

Tutkimus toi ikäviä uutisia vanhemmille: jos olet äiti tai isä, viehättävyytesi laski. Rakkausrintamalla oli tutkimuksen mukaan vähemmän onnea myös silloin, jos mainitsee itse deittisovelluksen.

Tutkimuksen mukaan deittisovelluksia käyttäessä kannattaa siis olla mainitsematta:

  • Omat lapset
  • Seksi
  • Kuinka kiltti olet

Sen sijaan on hyvä ajatus mainita ja tuoda esiin:

  • Ulkoilu
  • Musiikki tai taide
  • Eläimet tai lemmikit
  • Ystävät tai perhe
  • Ruoka tai terveys

Aiemmin tutkimuksissa on selvitetty, että käyttämällä tiettyjä sanoja profiilikuvauksessa voi saada enemmän matcheja – lue lisää täällä. Myös toinen tutkimus on paljastanut, mitä sanoja kannattaa käyttää ja kolmannessa selvisi, että ruoasta puhuminen ja tiettyjen syötävien tuominen esiin vaikutti merkittävästi onnistumiseen nettideittailussa – lue lisää täällä.

Lähde: The Sun

Kommentit

Kommenttia