Esimerkiksi jo olemalla sängyssä yhden 25-34-vuotiaan miehen kanssa, sinun välillisten seksikumppaneidesi määrä on lähes 480 000.

Mitä useampi sänkykumppani sinulla on ollut, sitä suurempi on lukumäärä seksikumppaneita, joille olet epäsuoraan altistunut. Välillisten seksikumppaneiden määrä voi nopeasti nousta useisiin miljooniin.

Tarkkaa lukumäärää voi selvittää Lloyds Pharmacyn julkaisemalla seksilaskurilla. Laskurin mukaan jos olet harrastanut seksiä esimerkiksi yhden 20-24-vuotiaan ja kahden 25-34-vuotiaan miehen kanssa, on välillisten seksikumppaneiden määrä silloin yli 1,2 miljoonaa:

seksilaskuri

Seksilaskuri käyttää kuusi erottavaa askelta -teoriaa, jonka mukaan ihmiset ovat kytköksissä toisiinsa kuuden yhteyden kautta. Laskuri ottaa huomioon siis seksikumppaneidesi entiset kumppanit, heidän entiset kumppanit ja niin edelleen aina kuuden yhteden päähän todennäköisiä seksikumppaneiden määriä käyttäen.

Laskuri korostaa, kuinka harrastamalla seksiä vain yhden henkilön kanssa saatat olla altistunut jo tuhansille muille ja mitä vanhempi seksikumppanisi on, sitä enemmän kumppaneita heillä on ehtinyt olla – eikä aina käytössä ole ollut kondomia.

”Tämä laskuri ei ole diagnoosityökalu, mutta korostaa kuinka altistunut voit olla sukupuolitaudeille ja kuinka riski kasvaa jokaisen uuden kumppanin myötä”, laskurin yhteydessä kerrotaan.

”Huolta eivät aiheuta vain suorat sänkykumppanit, vaan myös kumppanisi kumppanit ja heidän kumppanien kumppanit ja niin edelleen.”

Laskurin avainviesti onkin harrastaa suojattua seksiä ja käydä säännöllisesti sukupuolitautitesteissä.

Voit käyttää laskuria tällä sivustolla.

Lähde: Metro